![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieTzbYaWjN7_12Lt7f6asm2Xo82DqPn0q6yJGVFGYMyWdrZxXDW8DcEDPnZvfWH9HWbDY-VqwENF66VNJhMkEG310pVf7Y8a-aODrz-XRGkjMcUUQIrd9gWOgszw9bsmkpuJAIc-CJFyw/s400/0.jpg)
![Nuoroda](http://www.blogger.com/img/blank.gif)
Pats receptas netyčia atkastas Paprikas blog'e.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3MgopFgSl0av98kdNwLpWKdSn-DPyJ5urlnjqTlj74ror6zhEdo_YVcdcX8D4JRLNVWp99yLfk6qQcUkQ3rp2yvUM6954GDqNv5nstBF0eSVF5eqKoPbJ5KigbUw4ovlq6F8bRl88bfQ/s400/1.jpg)
- 2 cukinijų
- 200 g pievagrybių
- 2 skiltelės česnako
- priekonių mišinio daržovėms
- druskos ir pipirų
- alyvuogių aliejaus
- gero žiupsnio Parmezano sūrio (nebūtinai)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidktgdASh5gPsW77sE44zn8Q6zK-USJZD5phWINt2U2qQjdCveRsxi03kdaoIT6gpMqX_WJCRO3qhoE-9sdNEZzwl9SnmUNOofOser5K8nbxKqlyzazc2bwb7nKEoOEDKpgrWx-MbHc5g/s400/3.jpg)
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Nuplauti cukinijas ir pievagrybius. Supjaustyti griežinėliais (~ 0,5-0,8 cm storio)
Į kepimo indą sudėti cukinijų ir pievagrybių griežinėlius sluoksniuotai ( griežinėlis cukinijos + griežinėlis pievagrybio+ griežinėlis cukinijos + ... ir t.t.)
Nulupti ir mažais gabaliukais supjaustyti česnako skilteles - sudėti ant cukinijų ir pievarybių griežinėlių.
Pagardinti pipirais ir druska.
Šliūkštėlti alyvuogių aliejaus, papibarstyti prieskonių mišiniu daržovėms.
Uždengti dangčiu ( jei tai troškinimui skirtas indas) arba kepimui skirta aliuminio folija (gerai užspausti kraštus)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTewhY2Su2qBc4QxWC0rLYCQevL0hTJCpXn8FhUSyg2WTBGZUytLFowGJKhSrCk6Y1WXnodwHWOyH0j6HP0f3CXjuIZSyUovtDH_mrktlKwFygpGdCQeWnnP8r6eVK84fDiJO6FZrLf5c/s400/4.jpg)
Kepimo pabaigoje galima šiek tiek užberti tarkuoto Parmezano sūrio (nebūtinai)
* galima kepti mažuose, troškinimui skirtuose individualiuose indeliuose - bus žymiai patogiau tiek kepti , tiek patiekti.
* nepadauginti pipirų :D
* variacijos gali būti įvairios : su mėsa ( pvz. vištiena, kalakutiena) su kitomis daržovėmis kaip pomidorai, balkažanai ir pan.
* daržovėms skirtą prieskonių mišinuąk galima pasiruošti ir namie : (čiobreliai+kalendra+kmynai+sezamas+jūros druska+juodieji pipirai+petražolė+citrinos rūgštis+citrinos žievelė+raudoeniji pipirai+geltonos garstyčių sėklos)
Skanaus ;)
ooo, tobula! Du patys geriausi ingredientai ir dar pipirai, alyvuogių aliejus... Niam! O jei dar parmezano kokio užbarsčius.
AtsakytiPanaikintiAš visada ant griliaus kepu cukinijas ir pievagrybius (kai kiti valgo mėsą), tai čia alternayva namie. Kepsiu :)
Egle, joa, su parmezanu pabarsčius, iš vis galima liežuvį nusikąsti :) Ant griliaus keptos daržovės irgi gardžios.
AtsakytiPanaikinti