2011 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Ledai sausainyje : karamelė + juodas šokoladas

Neperseniausiai per kulinarinius blog'us nuvilnijusi ledų sausainyje receptų banga pagavo ir mane :))) aišku, kaip tyčia, šį kartą su recepto nuotraukomis truputį nepasisekė..... tikiuosi, kita ledų fotosesija bus sėkmingesnė.

išbandžiusi Laisvalaikis vituvėje pasiūlytą variantą, nusprendžiau šiek tiek paeksperimentuoti, taigi visas receptas:

reikės :

* 1, 5 pok. ( 270-300 g ) sausainių petit beurre
* 550 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 50 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 1 indelio Rududu ( virtas saldintas kondensuotas pienas)
* 100 g juodo šokolado

* plastikinio indo su dangčiu šaldymui
* maistinės plėvelės

Plastikinį indą iškloti maistine plėvele ( vėliau taip bus paprasčiau išimti ledus) ir ant dugno sudėti sausainius ( jei reikia apipjaustyti, kad dailiai tilptų į indą).

Rududu išimti iš skardinės, sudėti į kaitinimo indą užpilti 50 g grietinėlės (galima keisti į mažiau riebią arba pieną) ir ant mažos ugnies vis pamaišant kaitinti , iki rududu masė suminkštės iki grietinės tirštumo ar net skysčiau.

Palikti pilnai atvėsti.

Juodo šokolado plytelę sukapoti smulkiais gabaliukais.

Kol vėsta rududu masė, giliame inde išplakti 550 gr šaltą grietinėlę iki standžių putų, supilti atvėsusią rududu masę, suberti smulkiai kapotą juodą šokoladą ir viską gerai permaišyti.

Paruoštą ledų masę sukrėsti ant šaldymo dugne suklotų sausainių, išlyginti paviršių , ant ledų masės viršaus ta pačia tvarka sukloti likusius paruoštus sausainius.

Užlenkti maistinės plėvelės kraštus, uždengti dangčiu ir dėžutę pastatyti šaltai ( į šaldiklį) visai nakčiai.

Ragauti kitą dieną , supjaustant gabaliukais - čia patogu, nes išeina lygios porcijos ( ir sakyčiau nemažos) .

Komentarai :

* būtent su Rududu masė sumaišyta ne taip jaučiasi grietinėlė- kas yra privalumas.
* kitą kartą labiau pakaitinčiau Rududu, kad pilnai išsilydytų ir neliktų gabaliukų.
* juodas šokoladas iš ties labai dera :)
* skanu, nors ir gerokai kaloringa :P
* galima būtų pagardinti kokiais skrudintais lazdyno ar migdolų riešutais.
* ... arba dėti griliažą :)

Skanaus ;)

1 komentaras:

  1. Hmmm.. vasara į pabaigą, o tokio skanėsto neužmačiau anksčiau! Reiks kuo skubiau pasitaisyti - dievinu tokius neįprastus saldumynus :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails