
reikės :
* šviežios tešlos ( arba 2 lapelių šaldytos bemielės sluoksnuotos tešlos)
* natūralios pomidorų tyrės
* 3-4 šviežių pomidorų
* 1 gniūžtelės mozzarella sūrio
* 1 saujelė tarkuoto Parmezano sūrio
* džiovinto baziliko
ir mėsėdžių variantui :
* gero vytinto kumpio juostelių
Jei šaldiklyje radote šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos - išimkite 2 lapelių , juos sudėkite ant kepimo popieriaus, subadykite šakute (kad tolygiai iškiltų bekepant) - ir palikite atsileisti.
Jei turite šviežios tešlos , tai nebūtina ją pakepti , galima tiesiai ant "žalios" tešlos sudėti visus priedus ;)
Iškepusius tartos pagrindus tolygiai aptepti natūralia pomidorų tyre.


Pabarstyti džiovintu baziliku ir šiek tiek užberti tarkuoto Parmezano sūrio.

* rekomenduočiau rinkti šviežią tešlą - ji yra lengvesnė ir ne taip jaučiasi iškepus.
* nepadauginti mozzarellos sūrio - kitaip tarta bus peršlapia ir pagrindas bus ganėtinai šlapias.
* mėsėdžiams puikus variantas su geru vytintu kumpiu (tiesiog kumpio juosteles sudėti ant sūrio, po to pomidorus...) - tarta bus vos sūresnė, bet soti, labai soti ;)
* jokiu būdu pomidorų tyrės nekeisti kokiu kečiupu ar pomidoru padažu ( tai visiškai pakeičia skonį ir ši tarta bus gerokai per sūri)
Skanaus ;)
O dieve kaip skaniai skamba! Kaip uzsimaniau dabar:)
AtsakytiPanaikintiButinai isbandysiu si recepta:)
Supergirl , puiku ;) lauksiu atsiliepimų ;)
AtsakytiPanaikintiEinu kept - bus nesveika vakariene + likučiai į darbą :)
AtsakytiPanaikintiIndre :DDD niu jei vėlyva vakarienė - tai jap, bus nelabai sveika, jei kokią 18 val. iki 20 val, tada dar pusė velnio tas sveikumas ;) ( svarbu, kad mėsos joje nėra).
AtsakytiPanaikintiSkanios vakarienės !!! ;)
Oho, koks sutapimas! Vakar lygiai tokią pačią kepiau prieš einant į darbą, nes norėjosi valgyti, o nieko protingo nesugalvojau pasigamint. Tik aš vietoj mozarelos naudojau tokį graikišką sūrį Xaloumi. Irgi labai skanu. Ir pritariu, šauni idėja ;)
AtsakytiPanaikintiApie 22h buvo jau iskepe :D ir tikrai skanu. Naudojau fermentinį + ožkos sūrį.
AtsakytiPanaikintiooo, turėtų būti įdomus skonis su ožkos sūriu ;)
AtsakytiPanaikinti