2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Kriaušių / šokolado ir migdolų pudingas

Receptas iš Ma cuisine du placard kulinarinio blog'o, ir kaip visada - mažos korekcijos :)

Reikės :

4 - 6 asmenims


* 3 didelės kriaušės

* 120 g de miltų

* 100 g cukraus

* 1 valg. š. kepimo miltelių

* 1 žiupsnis druskos

* 1/2 valg. š. cinamono

* 125 ml pieno

* 60 g migdolų plokštelių

* 100 g pieniško šokolado lašelių


Sirupui :

*120g rudojo cukraus

* 50g sviesto

* 150 ml vandens


Įkaitinti orkaitę iki 190°C.

Nuplauti , ir nulupti kriaušes. Supjaustyti kubeliais.

Giliame inde suberti visus sausus ingridientus (miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, cukrų) , išmaišyti, vėliau supilti pieną, viską gerai permaišyti iki vienalytės masės.

Sudėti kubeliais pjaustytas kriaušes , migdolų plokšteles , vėl viską gerai išmaišyti.

Paruoštą masę suverti į sviestu išteptą kepimo formą, paviršių pabarstyti šokolado lašiukais.
Paruošti sirupą : į kaitinimo indą sudėti sviestą ir rudą cukrų - kaitinti ant didelės ugnies, vėliau supilti vandenį , vėl kaitinti iki sviestas ir cukrus pilnai išsilydys.


Šaukšto pagalba po truputį ( kad "neprakiurdyti" tešlos) sulaistyti visą tešlos paviršių.

Pastatyti kepti 40 minutes iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.

Komentarai:

kadangi pati dar nespėjau paragauti ( tik rytoj ) šį kartą vertino ir komentavo maniškis :) :

* labai gardus desertas - lengvas, aromatingas, minkštutėlis, gan saldu.
* pienišką šokoladą galima keisti į juodą, bus sodresnis skonis ( arba visai nedėti - bus mažiau saldu)
* skanus tiek šiltas, bet geriausias pilnai atvėsęs.
* pudingo sirupas ruoštas su ruduoju cukranendrių minkštuoju cukrumi , pats pudingas turi kavos prieskonį.
* iš ties vertas gaminti dar ir dar kartą.
* galbūt verta eksperimentuoti su rūgščiais vaisiais , pvz. kokiais obuoliais...


Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. O del kokios priezasties pati neragavote??? Ta pudinga tik po paros geriausia valgyti?? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tadai, jau buvo gan vėlus vakaras, kad ragauti desertą, todėl perkėliau į šiandien priešpiečius ;) skonis pritrenkiantis :) Ne, galima ir šiltą ir pilnai atvėsusį valgyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mirštu į tokius žiūrėdama. Traukiu į eilę, nes atrodo taip gardžiai, kad pirštus nusigraušiu darbe sėdėdama.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, jis vertas to, tik siūlau sirupui naudoti kokį švelnesnį cukrų ;) ir galima visai nedėti šokolado ( man truputį per saldu pasirodė) ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails