2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Apvaliosios Nicos cukinijos - įdarytos daržovėmis/ ryžiais/ virtu kumpiu

 
Sakyčiau gan ilgai užtruko šių mažylių ieškojimas, tad išvydusi prekybcentrio daržovių lentynoje nė negalvodama griebiau visas ten gulėjusias 6 apvalutes ! :)))
 
Jos nuo paprastų cukinijų išsiskiria savo apvalia forma. Taip,  galima nesukti sau galvos ir imti "eilinę" lietuvišką storaskūrę ir kepti gaminti ir t..t.....   bet vis tik man norėjosi kažko kito, elegatiškesnio varianto - juk maistas turi būti ne tik skanus, bet ir estetiškai atrodyti ;)
 
 
 
Įdaras šioms cukinijos gan paprastas - vos vos virto kalakutienos kumpio, ryžių ir daržovės.
Galima ir visiškai vegetarinį, lengvą variantą paruošti - be jokių ryžių ar mėsos ;)))
 
 
3 porcijoms :
 
Reikės:
 
 
* 6 vnt. apvaliųjų Nicos cukinijų
* 2 vid.dydžio pomidorai
* 100 g virtų plikytų ryžių
* 100 g virto kalakutienos kumpio
* 1 vid. dydžio poro ( galima keisti į svogūną)
* 2 skiltelės česnako
* gera sauja smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* druskos, maltų pipirų, džiovinto baziliko, malto muskato riešuto
 
 
 
Gaminimo eiga:
 
 
1. Nuplauti Nicos cukinijas. Nupjauti jų viršūnėles 2-3 cm atstumu.
    Išskobti vidų. Cukinijų minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais.
 
 
2. Keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus lengvai apkepti smulkiai keptą porą (arba svogūną).
    Sudėti pjaustytą cukinijų minkštimą ir palikti troškinti ant vid. ugnies.
    Česnako skilteles nulupti sutrinti ir sudėti į keptuvą su cukinijų minkštimu.
    Pomidorus nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvę, išmaišyti - palikti troškintis.
 
3. Į daržovių troškinį sudėti smulkiai supjaustytą virtos kalakutienos kumpį.
    Pagardinti prieskoniais bei žolelėmis. Suberti išvirtus ryžius - išmaišyti.
    Pabaigoje suberti tarkuotą pamezano sūrį ir išmaišyti iki sūris apsilydys.
    Keptuvę nukelti nuo ugnies.
 
 
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C karščio. Kepimo inde sustatyti išskobtas Nicos cukinijas.
    Jų vidų pripildyti paruošta įdaro mase, uždengti kepurėlėmis.
    Į kepimo skardą įpilti porą stiklinių vandens ir pastatyti kepti ~ 45-60 minučių.
   Ar cukinijos pilnai iškepusios, galima patikrinti peilio galiuku ar šakute įbedus į cukinijos odelę.
 
 
5. Patiekti iš karto, ištraukus iš orkaitės.  
 
 
 



 
Komentarai:
 
 
* puikios mažytės gardžios cukinijos
* jas galima įdaryti tiek daržovėmis, tiek tradiciškai mėsa, žuvimi, grybais ar jose iškepti gardų sūrio soufflé .
* kad pagreitinti kepimą, galima jas kelias minutes apvirti vandenyje arba garpuodyje, tada kepimo laikas sutrumpės iki 30 min.
* tai puikus būdas paįvairinti pietų ar vakarienės meniu ;)
 
Skanaus ;)

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails