2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Cannelés Bordelais - verta juos užšaldyti ?

 
taigi, garsieji prancūziški pyragaičiai... tikrai reikia ir laiko ir noro ir užsispyrimo juos išsikepti ... Mano akimis,  jie turi tik vienintelį minusą - jų tiesiog akimirksniu nelieka,  o kartais taip norisi pasimėgauti, nors mažyčiu mažutėliu kąsneliu to dieviško skonio palaimos... ;)
 
 
Pastarąjį kartą bekepdama, sumąsčiau, kad verta pabandyti juos ... užšaldyti , ir pažiūrėti, kiek tai įtakos jų skonį ir minkštą/purią tekstūrą. 
 
Pilnai atvėsusius Cannelé bordelais sudėjau į sandarią plastikinę šaldymui skirtą dėžutę, pastačiau šaldiklyje... ir pamiršau ...
 
 
Kažkurią dieną (gal po gerų kelių savaičių nuo kepimo iš užšaldymo laiko pradžios) prisiminiau apie pyragaičius ir ištraukiau dėžutę iš kameros.
 
Stebėjau laiką, per kurį jie pilnai atitirpo/atšilo kambario temperatūroje.
 
Kaip matote, pjūvis darytas po kokių 20-30 min nuo ištraukimo iš šaldiklio.
 

 Pyragaičių tekstūra korėta, bet vis dar yra sustingusi.
 
 
 
Taigi, prireikė geros valandos ar pusantros, kad pyragaičiai, palikti kambario temperatūroje pilnai atšiltų.
 
 
Kas dėl skonio - pats skonis išliko puikus, toks koks būna antrą dieną po jų kepimo.

 
 Jie, pilnai atšilę, išlaiko savo purumą ir minkštumą.


Mano išvada tokia - apsimoka iškeptus Cannelés bordelais užšaldyti, kad būtų galima jais mėgautis kada užsimanius. ;)))


Skanaus ;)

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails