taram ... špinatai, rikota, kiaušiniai - sveika, sotu , paprasta.
tiek, kad nepagalvojau permalti špinatus, tai flans'ų tekstūra gavosi truputį pasišiaušusi :D
Reikės:
* 8 kietai virti kiaušiniai ( mažesni)
* 6 suformuotų varškės rutuliukų ( 9 % riebumo)
* 450g šaldytų smulkintų špinatų
* 250g rikotos sūrio (tinka ir naminė)
* 3 kiaušiniai
* 100 ml pieno
* druska, pipirai
* gabaliukas smulkinto poro ( arba svogūno)
Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Kietai išvirti kiaušinius, juos atvėsinti ir nulupti lukštą.
Iš varškės rankomis suformuoti 6 rutuliukus ( mažesnius nei graikiško riešuto dydžio)
Pilnai atšildyti špinatus, nusunkti susidariusį vandenį.
Rikotos sūrį išplakti su kiaušiniais, pienu, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišyti.
Į keksiukų kepimo formą ( aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) truputį įdėti paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatyti po virtą kiaušinį ( 8 vnt. ) į likusias formeles - po 1 varškės rutuliuką. Paviršių uždengti likusia flans'ų mase.
Pastatyti kepti 30 minučių. Išimti iš orkaitės, pilnai atvėsinti.
Patiekti su majonezu ir šviežiomis dražovių salotomis.
* dar vienas būdas kaip įdomiau pateikti virtus kiaušinius
* vietoje kiaušinio puikiai tinka varškįs įdaras ( be jokių prieskonių)
* puikus šaltas/šiltas užkandis - špinatų ir rikotos skonių derinys be jokių miltų.
* su varškės rutuliukais viduje - sultingi, drėgnučiai pyragiukai.
* kitą kartą kepant verta išbandyti su putpelių kiaušiniais arba imti gerokai didesnes kepimo formelės - taip aplink kiaušinį bus gerokai daugiau špinatų/rikotos masės.
* arba pačius kiaušinius dėti ne stačiai , o gulsčiai.
* puikiai galima naudoti ir namie pasigamintą varškės užtepėlę (iš šaldyto kefyro)
* taip pat tinka ir varškės kremas.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą