Kam kepti/virti traškias daržoves aliejuje, jei galima jas iškepti ir orkaitėje? ;)
Traškumas yra toks pats, tik nepersisunkę aliejumi ir visai neriebūs ! ;)
Taigi, šį kartą avokadai - dar vienas būdas greitai ir skaniai juos paruošti - kaip užkandėlę , tiek šiltą , tiek šaltą ;)
Reikės:
* gerai prinokusių avokadų
* išplakto kiaušinio pamirkymui
* džiūvėsių
* smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
* prieskonių (druska, pipirai, džiovintos žolelės)
Avokadus perpjauti pusiau, išimti kauliukus, nulupti storą odelę.
Supjaustyti skiltelėmis, pamirkyti į kiaušinio plakinį, apvolioti džiūvėsių/prieskonių mišinyje.
Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos sudėlioti paruoštas avokadų skilteles, apibarstyti trakuotu parmezano sūriu.
Pastatyti kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio 15- 20 minučių, iki avokadų skiltelės dailiai apskrus.
Patiekti iš karto su šviežiomis daržovėmis bei pasirinktu švelniu / pikantišku padažu.
Komentarai :
* visai nedaug darbo, puikus užkandis
* visai neriebūs, itin traškūs išorėje, ir minkštučiai viduje.
* puikus spalvųs kontrastas , sužadinantis apetitą ;)
* man labiau patiko šilti, nei atvėsę.
* labiausiai dera aštresnis / pikantiškesnis padažiukas.
* vietoje maltų džiūvėsių galima naudoti smulkintas kokoso drožles - suteiks kokoso prieskonį.
Skanaus ;)
Puikiai atrodo! O iš ko (ir kokiomis proporcijomis) gaminote padažą?
AtsakytiPanaikintiGabija, dėl padažiuko iš foto, tikslių proporcijų neparašysiu : ingredientai buvo tokie : grietinė + natūrali pomidorų tyrė (galima keisti kokiu kečupu) + aštresni prieskoniai + džiovintos žolelės ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū ačiū ačiū, priminei receptuką Tu man, užmirštą. Tik aš tiesiai į sūrį voliodavau. Reikės pagal Tave išbandyti.
AtsakytiPanaikinti