2013 m. sausio 11 d., penktadienis

Energetiniai batonėliai/javainiai su bananais be cukraus ir sviesto



 
 

šis receptas vadinasi  "..dėjau viską ( beveik viską ) ką radau spintelėje..." - iš ties dažnai tenka praleisti priešpiečius, tad čia yra puiki išeitis - įsimetei į rankinę/kišenę - ir ramu !

Pirktiniai javainiai/ batonėliai prifarširuoti visokių E arba netinkamų ingredientų ir mano skoniui būna dažniausiai per saldūs :D


 

1 puodelis speltos dribsnių,
1,5 puodelio avižinių dribsnių,
3 dideli gerai sunokę bananai,
1 gera sauja migdolų riešutų,
1 gera sauja lazdyno riešutų,
1 gera sauja tamsių razinų,
2 valg. š. natūralaus medaus,
1 valg. š. makadamijų riešutų sviesto,
2 valg. š. Chia sėklų,
2 valg. š. sezano sėklų,
2 valg. š. linų sėklų,
2 valg. š. moligų sėklų,
1 valg. š. saulėgrąžų sėklų,
1 valg. š. kokoso drožlių

Dribsnius, riešutus bei sėklas suberti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje ( 160-180 laipsnių karščio) vis pavartant iki apskrus.

Inde į košę sutrinti bananus, sumaišyti su medumi ir makadamijų riešutų sviestu. Suberti paskrudusį riešutų/sėklų mišinį - viską labai gerai išmaišyti.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, gautą masę tolygiai paskirstyti , pastatyti kepti 30 minučių 160-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, vėliau supjaustyti stačiakampio formos batonėliais, juos įvynioti į sviestinį popierių ar maistinę plėvelę.

Paviršių galima glazūruoti lydytu šokoladu.

 
 

 








Komentarai:

* tai itin turtingi maistinėmis medžiagomis bei vitaminais batonėliai.
* neperkieti, sakyčiau minkštučiai, gal kiek birus ( tokiu atveju galima įdėti dar vieną bananą)
* iš ties gretai paruošiami priešpiečiams
* be cukraus, gyvulinių riebalų - kas yra privalumas.
* platų ingredientų sąrašą galite drąsiai sutrumpinti - pilnai užteks kokių kokoso drožių, avižinių dribsnių ir riešutų vienos rūšies - pagal savo skonį ;)
* jei norite trapių javainukų, tai juos užtenka dalinai apvynioti kepimo/sviestiniu popieriumi ir palikti  porai dienų kambario temperatūroje- taip jie truputį sukietėja, bet išlieka maloniai traškūs !

Skanaus ;)

10 komentarų:

  1. Kuo būtu galima pakeist makadamijų riešutų sviestą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. makadamijų sviestą drąsiai galima keisti populiariuoju žemės riešutų sviestu ;)( jo galima namie pasigaminti arba tiesiog nusipirkti bet kuriame prekybos centre) taip pat migdolų ar kitokių riešutų sviestu ;)

      Panaikinti
  2. Kiek ml yra jūsų puodelis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šiame recepte mano naudojamo puodelio talpa yra 235 ml ;)

      Panaikinti
  3. O kiek laiko kepti dribsnius ir sėklas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. konkretaus laiko nenurodžiau, reikia kepti vis pavartant/pamaišant, iki apskrus ;)

      Panaikinti
  4. Galbūt galima vietoj makadamijų sviesto dėti graikinių reišutų ar alyvuogių aiejų arba įprastą sviestą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. makadamijų sviestą drąsiai galima keisti populiariuoju žemės riešutų sviestu ;)( jo galima namie pasigaminti arba tiesiog nusipirkti bet kuriame prekybos centre) taip pat migdolų ar kitokių riešutų sviestu ;) dėl graikinių šiešutų sviesto, nežinau, manau, jis gali suteikti nepageidaujamo kartumo prieskonį ;)

      Panaikinti
  5. O galima naudoti iprasta gyvulines kilmes sviesta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galite bandyti. Dar keisti į kokoso aliejų. Tiek, kad jie bus riebesni. Ar skonį įtakos, nepasakysiu, mat negaminau su gyv.kilmės riebalais.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails