Pirktiniai javainiai/ batonėliai prifarširuoti visokių E arba netinkamų ingredientų ir mano skoniui būna dažniausiai per saldūs :D
1,5 puodelio avižinių dribsnių,
3 dideli gerai sunokę bananai,
1 gera sauja migdolų riešutų,
1 gera sauja lazdyno riešutų,
1 gera sauja tamsių razinų,
2 valg. š. natūralaus medaus,
1 valg. š. makadamijų riešutų sviesto,
2 valg. š. Chia sėklų,
2 valg. š. sezano sėklų,
2 valg. š. linų sėklų,
2 valg. š. moligų sėklų,
1 valg. š. saulėgrąžų sėklų,
1 valg. š. kokoso drožlių
Komentarai:
* tai itin turtingi maistinėmis medžiagomis bei vitaminais batonėliai.
* neperkieti, sakyčiau minkštučiai, gal kiek birus ( tokiu atveju galima įdėti dar vieną bananą)
* iš ties gretai paruošiami priešpiečiams
* be cukraus, gyvulinių riebalų - kas yra privalumas.
* platų ingredientų sąrašą galite drąsiai sutrumpinti - pilnai užteks kokių kokoso drožių, avižinių dribsnių ir riešutų vienos rūšies - pagal savo skonį ;)
* jei norite trapių javainukų, tai juos užtenka dalinai apvynioti kepimo/sviestiniu popieriumi ir palikti porai dienų kambario temperatūroje- taip jie truputį sukietėja, bet išlieka maloniai traškūs !
Skanaus ;)
Kuo būtu galima pakeist makadamijų riešutų sviestą?
AtsakytiPanaikintimakadamijų sviestą drąsiai galima keisti populiariuoju žemės riešutų sviestu ;)( jo galima namie pasigaminti arba tiesiog nusipirkti bet kuriame prekybos centre) taip pat migdolų ar kitokių riešutų sviestu ;)
PanaikintiKiek ml yra jūsų puodelis?
AtsakytiPanaikintišiame recepte mano naudojamo puodelio talpa yra 235 ml ;)
PanaikintiO kiek laiko kepti dribsnius ir sėklas?
AtsakytiPanaikintikonkretaus laiko nenurodžiau, reikia kepti vis pavartant/pamaišant, iki apskrus ;)
PanaikintiGalbūt galima vietoj makadamijų sviesto dėti graikinių reišutų ar alyvuogių aiejų arba įprastą sviestą?
AtsakytiPanaikintimakadamijų sviestą drąsiai galima keisti populiariuoju žemės riešutų sviestu ;)( jo galima namie pasigaminti arba tiesiog nusipirkti bet kuriame prekybos centre) taip pat migdolų ar kitokių riešutų sviestu ;) dėl graikinių šiešutų sviesto, nežinau, manau, jis gali suteikti nepageidaujamo kartumo prieskonį ;)
PanaikintiO galima naudoti iprasta gyvulines kilmes sviesta?
AtsakytiPanaikintigalite bandyti. Dar keisti į kokoso aliejų. Tiek, kad jie bus riebesni. Ar skonį įtakos, nepasakysiu, mat negaminau su gyv.kilmės riebalais.
Panaikinti