2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

Kokoso riešutėliai (nekepti) sveikuoliški


 
Jei pamenate mano anksčiau gamintus keptus kokoso riešutėlius , tai čia visiška priešingybė : panašūs tik vienu ingredientu - kokoso drožlėmis. Šie - sveikuoliški, nors ir turintys kalorijų (kelių rūšių riešutai, medus), bet begluteniniai, baltymų šaltinis (puiku sportuojančiam), tinka dietos besilaikantiems (ribotai) :)
 
  
Taigi  :


13-15- ai kokoso riešutėlių reikės:

baltam branduoliui:
* 100 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. natūralaus medaus
* 1 kupinas valg. š. bertoletijų sviesto (galima keisti kitų riešutų sviestu)


rudam kiauteliui:
* 250 g lazdyno riešutų (galima keisti kitais)
* 1 kupinas valg.š. bertoletijų sviesto (galima keisti kitų riešutų sviestą)
* 50 kakavos ( ne mažiau nei 21-22 % riebumo)
* 3 kupini valg. š. natūralaus medaus

įdarui
* 13-15 graiškiškų riešutų branduolių

apvoliojimui:
* 50 g kokoso drožlių

 
Gaminimo eiga:

1. Į smulintuvą suberti kokoso drožles, įdėti medaus ir bertoletijų sviestą - viską sumalti iki drėgnos limpančios masės.

2. Į smulkintuvą suberti lazdyno riešutus, kakavą, medų, ir malti iki vientisos lipnios masės - konsistencija turi gautis minkoma kaip plastilino.

3. Iš baltos masės suformuoti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus, atidėti į šoną. Iš rudos masės suformuoti blynelius, į vidų dėti baltus rutuliukus, ir aplipdyti-suformuoti rutuliukus.

4. Suformuotus kokoso riešutėlius apvolioti kokoso drožlėse, sudėti į formą ir pastatyti į šaldiklį ~ 30 min., kad sustingtų.

5. Išimti iš šaldymo kameros, peilio ( pakišto po karštu vandeniu) pagalba perpjauti pusiau, į viduriuką lengvai įspausti po graikiško riešuto branduolio puselę.

6. Pastatyti šaltai iki pateikimo ragauti.








Komentarai:

* saikingai saldūs, itin sotūs, sveikuoliški kokoso riešutėliai
* gan greitai paruošiami, nereikalauja daug laiko sanaudų
* puikus mažas saldus kąsnelis pasmaližiavimui.
* begliuteninis desertas, kurio sudėtyje nėra nei miltų, nei cukraus ar gyvulinių riebalų

Skanaus ;)

5 komentarai:

  1. Kokie puikūs! Būtinai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu nuostabu!!!Noreciau paklausti ar baltam branduoliui daryti ir galima deti kita sviesta nei bertoletiju?Koki kita pasiulytumet?Kur jus pirkote ta sviesta?Aciu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, galima keisti ir kitu riešutų sviestu, pvz. migdolų ar įprastinių žemės riešutų. Koks bus riešutėlių skonis, tai irgi įtakoja pasirinktas riešutų sviestas ;)Bertoletijų(braziliškų riešutų) sviestą gaminausi pati namie - tiesiog nuplautus riešutus sudėti į smulkintuvą, įberti žiupsnelį druskos ir sumalti iki tyrelės. Šis sviestas ir laikomas šaldytuve nesustingta į gabalą, jį kuo puikiausiai galima tepti ant duonukų , krekerių ar pan. ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails