receptas pagal Les gourmandises d'Isa
tai greitai paruošiami itin saldučiukai kąsneliai prie geros juodos kavos.
Savo skoniu primena šokoladinį sūrio pyragą ;)
reikės:
* 210 g miltų
* 300 g cukraus pudros* 60 g kakavos
* 240 g šalto sviesto
* 250 g President varškės kremo
* 300 ml kondensuoto saldinto pieno
* 1 kiaušinis
* 2 arbat. š. vanilės ekstrakto
gaminimo eiga:
Inde suberti miltus, cukraus pudrą ir kakavą - išmaišyti. Sudėti kubeliais supjaustytą šaltą/kietą sviestą ir pirštų galais minkant suformuoti sausų trupinių masę. Atidėti 500 ml (t.y. kažkur pusę visos masės kiekio) paruoštos trupinių masės į šoną.
Likusią trupinių masę suberti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskleisti, kiek paspausti.
Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 C 15 minučių.
Tuo metu inde išplakti varškės kremą, palaipsniui plakant supilti saldintą kondensuotą pieną, įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ekstrakto- viską gerai išmaišyti.
Paruoštą kremo sluoksnį supilti ant iškepusio šokoladinio pagrindo, ant viršaus užbarstyti atidėtų trupinių masę.
Patatyti kepti orkaitėje 25 minutes.
Uždengti ir laikyti šaltai.
* tai labai kaloringi kvadračiukai, tad dietos besilaikantiems - aplenkti iš tolo :D
* labai saldūs , tad daug nesuvalgysi, bet prie juodos kavos - puikūs ;)
* galima mažinti cukraus pudros kiekį , ir didinti varškės kiekį
* labai svarbu neperkepti, kad kreminis sluoksnis liktų minkštas ;)
* kaip visada galima eksperimentuoti ir išgauti gerokai sveikesnę alternatyvą:
- miltus keisti į begliuteninius ar kokių riešutų miltus ( pvz. migdolų ar kokoso)
- cukrų keisti medumi arba kokoso palmių cukrumi (jis mažiau saldus)
- sviestą keisti į kietesnės konsistencijos riešutų sviestą
- kondensuotą pieną keisti kokoso kremu ir medumi...
Skanaus ;)
Varškytės ir kakavos derinys yra nuostabus. Arba varškės ir šokolado... mm... Eina sau, ką aš čia veikiu, šiuo metu nevalgau nei varškės, nei šokolado, o varvinu seilę į IRRI style paveiksliukus :D Dabar dar ir naktį sapnuosiu :D
AtsakytiPanaikintio taip, čia panašiai šokolado ir gaunasi, nes naudoju kakavą 22 % riebumo - pilnai atitinka šokolado skonį ir spalvą. Manau, bus šio recepto ir kitas variantas - be kakavų ir varškių ,pvz. su riešutais ir vaisiais ;)
Panaikinti