2009 m. sausio 14 d., trečiadienis

Kas geriausiai tinka kavos puošimui?

Galima ir štai tokiu būdu pasakyti ačiu.... :)

Kavos dekoravimas - smagus užsiėmimas, ypač kai išsiaiškini kas geriausiai tinka šiam prosesui, kad išgauti kuo geresnės kokybės vaizdą ant kavos putų paviršiaus.

Latte, mocca, cappuccino... kava su putele - viskas aišku...

O jei yra labiau mėgiama juoda kava???

Šiuo atveju tinka keletas variantų -

Tiesiog paruošti juodą kavą - ji turi savo putą, kuri yra "skystesnė", su didesniais oro burbuliukais ir pakankamai greitai išsisklaido į puodelio kraštus.

Užbarstytas motyvas matosi ir išlieka trumpiau nei norėtųsi ;)

Išbandžiau pirktinę purškiamą grietinėlę - ji labai greitai pradėjo putoti iki tokių "skylėtų" putų, kurios nelabai išlaiko užbarstytą motyvą.



Tada atėjo eilė namie plaktai grietinėlei - viskas gavosi puikiai, tik tada gaunasi gan rieboka kava - kas mėgsta tokią kavą - kodėl gi ne ;)



Dar galima tokią kavą paruošti su gogle-mogle (kiaušinio trynys su cukrumi) - irgi puikiai išlaiko užbarstytą motyvą. Užtenka vieną trynį išsukti su porą trejetą arbatinių šaukštelių cukraus ir gautą masę uždėti ant karštos kavos paviršiaus (užtenka vieno kupino šaukštelio)

Dėl dirbtinių putų juodai kavai kaip ir aišku.

Dabar ką galima būtų barstyti ant putų paviršiaus?

Cinamonas - tinka, kas mėgsta kavą su specifiniu prieskoniu.

minusai - cinamonas yra sumaltas į miltelius, kurie turi mažyčių gabaliukų, ir jį barstant cinamonas labiau krinta šonu kaip dulkės - tad motyvas gaunasi netolygiai padengtas.

Tirpi kava iššaukia putojimą, tad motyvas gaunasi blyškių kontūrų.

Cukraus pudra labai greitai ištirpsta. Ją būtų galima barstyti ant jau pabarstytos kakavos, bet po kelių sekundžių ji tiesiog išnyksta putose.


Pats geriausias išbandytas variantas ! -

Kakavos pudra (paprasta kakava): nes ji yra miltų purumo, sodrios spalvos, nėra labai lengva ir puikiai padengia paviršių.


Dar yra

Šokolado pudra - tai būtų antroji po kakavos - irgi puikiai laikosi ant putų paviršiaus, tik greičiau nei kakava išsileidžia.

P.s. kiek vėliau šią info papildysiu fotomedžiaga (nuotraukomis) ;)

3 komentarai:

  1. Nežinau iš kokios medžiagos darai trafaretus, bet rekomenduočiau juos daryti su maža kojele nuėmimui ;) manau būtų patogiau ir ne taip lengva sugadinti savo kūrinį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, buvo ir su kojele kavos trafaretukai.... bet tai nepasitvirtino ;) todėl kad tai kitoks plastikas, nei fabrikiniai trafaretai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kavos trafaretai yra raižomi tokio skersmens, kad gerokai išlenda už puodelio kraštų, tad yra labai paprasta nuimti trafaretą, o ir kojelės nereikia ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails