Reikės :
* 1 dėžutė 410 g nesaldinto kondensuoto pieno ( ėmiau mūsų tradicinę 320 g ir papildžiau kiek reikėjo)
* 2 kiaušinių tryniai
* 1/2 valg. š. vanilės ekstrakto arba vanilės pudros ( maltos vanilės)
* 175 g smulkaus cukraus
* 120 g miltų
* 40 g sviesto
* 2 valg. š. tamsaus romo (arba tokio, kokį turite)
* rudojo cukraus
Porcijos : 6 asmenims arba 12-ai didelių Cannelés Bordelais
Paruošimas: 15 min
Kepimas : 40min
Bendras laikas : 55min
Paruošimas :
Įkaitinti orkaitę iki 180°C karšumo.
Kaitinimo inde išlydyti sviestą su pienu bei vanile ( Aš po ranka turėjau vanilės ankštį, tad ją perskėlusi per puse ir nugramdžiusi iš vidaus sėkliukes viską sumečiau į puodą)
Tada po truputį supilti karštą pieną vis pamaišant, kad masė gautųsi lygi be jokių gumulėlių. Galite kepti iš karto arba palaikyti tešlą šaltai keletą valandų ar per naktį ( nros tai būtina sąlyga)
Kepimo formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Supilstyti tešlą į formeles paliekant 1cm iki kraštelių.
Mano pastebėjimai : viena, kad tešla šių pyragaičių skiriasi savo tirštumu ( ši yra žymiai tiršstesnė už tradicinių, tikrųjų canneles) tada kepant nėra jokių tešlos burbuliavimų - ji tiesiog kyla lyg keptum keksiukius. Iškepus atrodo kaip elementarūs keksiukai tiek išore tiek vidumi. Ir skonis primena keksiukus. Taip.... su pienu ar arbata jie skanūs (ypač kitą dieną) , bet savo skoniu jie neprilygsta tikriesiems...
Įdomu, o kurie Jums skaniausi? ;)
Dabar eilė:
* Cannelés Bordelais su migdolais :)))
Na, tradiciniai kažkaip gardžiau atrodo. Man patinka ta jų blizganti plutelė. Deja, dar nespėjau pasigaminti nei vienų :(
AtsakytiPanaikintiTaip, visu 100% ;) Šie ir man atrodo tokie paprastučiai ;) Bet kas žino, gal kam patiks jų paprastumas.
AtsakytiPanaikintinusprendei išvaryt iš proto :))) dieve, kaip skaniai atrodo ir kaip aš jų noriu!
AtsakytiPanaikintiMmM,. kaip man jie patinka..tradiciniai..bet manau ir sie ne ka puikesni..
AtsakytiPanaikintigaila,kad formos neturiu ir nenusipirkau FR..bet bandysiu keksiuku forma kepti, ka jau darysi :)
sekmes tau isbandant visus variantus.
Ach, taip laukiau naujų skanių pranešimų Tavo blog'e ir galų gale sulaukiau. Labai gundančiai tie pyragaičiai atrodo.. :)
AtsakytiPanaikintiJurga, - ne ką tu visai ne ... :))) Bandyk išsikepti, jie verti to ;)
AtsakytiPanaikintionceuponaptisserie, - jie irgi skanūs, man šiek tiek pastovėję labiau. Tai nieko dėl formelių, arevitosiranga planuoja po 2-3 mėnesių atvežti, ti kgan ilgas laiko tarpas, čia greičiau gausis internetu usisakyti :)
LietingaDiena, - agam, ilgokai buvau pertrauką gaminime padariusi. Smagu, kad receptukai patinka - tai priverčia pasitempti ir vėl ką gardaus Jums parodyti, aprašyti ;)
Pabandžiau iškepti šiuos pyragėlius. Tiesa, su originaliaisiais nepalyginsi. Nežinau, dėjau kondensuotą pieną (saldų), tai cukraus man pasirodė daugoka. Jie gavosi tokio panašiai Rududu skonio, tasūs, karameliniai, per saldūs. Gal reikėjo kitokį pieną dėti, ne saldų, jei tokio yra?
AtsakytiPanaikintiIngrida M, o kokį pieną naudojote? saldintą? nes reikėjo nesaldintą pilti ;) Bet irgi įdomus variantas su saldintų gavosi, jei primena Rududu skonį ;)
AtsakytiPanaikintias matyt kažko nematau, paprasto pieno reikia ar ne?
AtsakytiPanaikintiSveiki, reikia pilti nesaldint1 kondensuotą pieną. ;)
Panaikinti