![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_xchEoArhhzyTZssiUwtpjmXkGo352ffH8nT8z3EJ15tmSVUm9QGioMLw9AqfNvnxIKW7V71JV0rcxYY8cCdr-oKm1GYpy0seeKX1E7gFS-wzyfKTLWtvtBh2QthlMm5-tZMPotyVPec/s400/0.jpg)
Naujas derinys : avokadas + cukrus , avokadas + saldu , vanilinis avokadas.....
šį kartą avokado kremą ruošiu taip:
Reikės :
* 1 prinokusio avokado ( nepernokusio)
* 1 valg. š. klevų sirupo (galima keisti į paprastą cukrų)
* 1/2 arbat. š. vanilės ekstrakto ( galima naudoti vanilės ankštį - dar geriau)
* 1 valg. š. kondensuoto pieno( nebūtinai)
* porą graikinių riešutų papuošimui
Avokadą nuplauti, dailiai perpjauti pusiau , šaukštelio pagalba švariai išskobti vidų (atsargiai, kad nepradurti odelės) Šį kartą nusipirkau minkštos odelės avokadus, dar geriau būtų tamsios ir žymiai kietesnės.
Išskobtas avokado pusių odeles saugoti - panaudosime kaip indelius kremui.
Supilti klevų sirupą, vanilės ekstraktą, viską gerai ( iki vientisos masės) sutrinti blenderio pagalba.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHSOrRw24WuWEo5NmgP3OiKxZ8L8pqIf1oBWpJR9bpCIQ3xh6h8xPCIWAlsIPxn5BPf7YOwMaP6UA4r0KSk2yWZirEVPTI8fSX8v3CHY29-OgJLsEI7FUTVBxcn9TnRa4dVmPqHUeVJno/s400/2.jpg)
Aš į avokado masę papildomai dėjau 1 valg. š. kondensuoto pieno - saldžiau :))))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcCZwu8VdiqYbmGyix0ewWy5tTRjJ_7-pV8F7LEruC-hRLQ1XHQ4I_z_-6rZWeY3SYmf3_jVCa1iFaszXmt9qgylFXAGPXQcbtk2nYLUAu8M1Fde-_lTeCeyIgvHLzpCdiCD4b_9tKud0/s400/3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQELhb8SL77gnd59gIY6KCi_oABJb9eLGP9dJzBkoOJ9-UZmVb1eOzcOp9PeYG43Zu7GUuaAA6rZqsvwqVJuvG2xLIicF70ehLAWrPuhJ4cfGWOi129X-beedCGAVraZeHtBpascgPs88/s400/5.jpg)
Galima valgyti tokį , minkštutėlį ir aromatingą,arba galima dėti porai valandų į šaldiklį - gausis puikūs avokadiniai ledai - šaldytas avokado kremas .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdEzTlVfz5oBms7zqfqlfYkbdsKCTlfRXKFXJnWfUE9CPUyRhh7j9YVuAWhrkV6MBAp6mmJl0L3iqwXv31FfWiSxcn_DoC1H6K1G4giutTy3TNuZUjThMkOs62y9LLH8LoYDfKkDlToLk/s400/6.jpg)
O vanilės ankštis dar labiau (nei ekstraktas) suteikia aromatingumo - tereikia vanilės ankštį perpjauti išilgai ir peilio galu nubraukti esančius vanilės grūdelius - juos sudėti į kremą ;)
Skanaus ;)
Mmmm atrodo puikiai, o ir patiekus lėkščių plauti nereikia :)
AtsakytiPanaikintiniekada neteko ragauti avokado saldžiame derinyje, bet būtinai išbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiKiekvienas receptas vis labiau stebina :) Labai mėgstu avokadą, bus išbandyta ;)
AtsakytiPanaikintiIndre, tikarai, taip labai patogu :)
AtsakytiPanaikintiavevita, čia jau skonio reikalas , vieniems labai patinka toks derinys, o kiti labai mėgsta avokadą kaip daržovę valgyti :)
Viktorija, smagu ;) - parašyk kaip sekėsi ir ar patiko ;)