Na, pasirodo, kad cikorijų nėra taip paprasta LT rasti, tiek maximose, tiek rimi sunkokai, šį kartą pavyko surasti "IKI" prekybcentryje - tuo labai džiaugiuosi, nes pagaliau galiu išbandyti šį gan paprastą ir greitai paruošiamą patiekalą. taip pat dar planuose: cikorijų pyragėliai su kriaušėmis, cikorijų keksas, cikorijų souffle... cikorijos, troškintos vyne, bet čia (kiek domėjausi) ohoho truputį užima laiko :)))
Receptų yra nemažai, vienuose siūlo cikorijas vandenyje virti, kituose - garuose virti, o dar viename užtikau, kad ........ pradedame :)
2 porcijoms:
Reikės:
* 2 cikorijų
* 8 mažų griežinėlių kiaulienos kumpio ( arba 2 didelių griežinėlių virto kumpio)
bešamelio padažui:
* 20 g miltų
* 20 g sviesto
* 125 ml pieno
* juodųjų pipirų
* druskos
* malto muskato riešuto
* gera sauja smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* 2 valg. š. maltų džiūvesėlių
Cikorijas gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, peiliu nupjauti kietą uodegytę ir peilio ašmenų pagalba išpjauti kietą šerdį. Cikorijas sudėti į sriubos indelį, jį pastatyti į mikrobangų krosnelę ir palikti 3 minutėms visu galingumu - per šį laiką cikorijos suminkštės ir bus paruoštos kepimui. Palikti atvėsti.
Taip pat galima jas virti garpuodyje apie 15 min , tada gerai nuvarvinti ir atvėsinti ;)
Kepimo indą ištepti mažu gabaliuku sviesto.
Atvėsusias cikorijas įvynioti į kiaulienos kumpio griežinėlius ( -į) , sudėti į kepimo indą.
Paruošti bešamelio padažą :
kaitinimo inde ar tiesiog keptuveje ant silpnos ugnies išlydyti sviestą, palaipsniui suberti miltus nuolat maišant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Tada po truputį supilti pieną nuolat plakant šluotele, kad gautųsi vientisas padažas. Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir maltu muskato riešutu.
Bešameliu padažu užpilti kepimo inde sudėtus cikorijų ir kumpio suktinukus. Pagardinti druska ir maltaos pipirais.
Ant viršaus užbarstyti smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, po to užberti porą valg. š. matų džiūvesėlių.
Pastatyti kepti 180 įkaitintoje orkaitėje iki sūris gražiai paruduos ( ~ 20-25 minutes).
Patiekti iš karto.
Galima su žaliomis salotomis.
Iš tiek sotus patiekalas. Cikorijų švelniai karstelėjęs skonis su kiaulienos kumpiu - puikus derinys ;)
Galima neberti fermentinio sūrio, tada patiekalas bus kiek lengvesnis ;)
Vietoje bešamelio padažo, galima naudoti 10% riebumo grietinėlę ( prieš pilant vertėtų ją pagardinti prieskoniais) arba tiesiog grietinę ;)
O kas vis tik nemėgstate cikorijų, jas galima pakeisti porais ( naudoti baltąją dalį) irgi skanu ;)
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą