Receptų yra nemažai, vienuose siūlo cikorijas vandenyje virti, kituose - garuose virti, o dar viename užtikau, kad ........ pradedame :)
2 porcijoms:
Reikės:
* 2 cikorijų
* 8 mažų griežinėlių kiaulienos kumpio ( arba 2 didelių griežinėlių virto kumpio)
bešamelio padažui:
* 20 g miltų
* 20 g sviesto
* 125 ml pieno
* juodųjų pipirų
* druskos
* malto muskato riešuto
* gera sauja smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* 2 valg. š. maltų džiūvesėlių
Taip pat galima jas virti garpuodyje apie 15 min , tada gerai nuvarvinti ir atvėsinti ;)
Atvėsusias cikorijas įvynioti į kiaulienos kumpio griežinėlius ( -į) , sudėti į kepimo indą.
Paruošti bešamelio padažą :
kaitinimo inde ar tiesiog keptuveje ant silpnos ugnies išlydyti sviestą, palaipsniui suberti miltus nuolat maišant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Tada po truputį supilti pieną nuolat plakant šluotele, kad gautųsi vientisas padažas. Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir maltu muskato riešutu.
Bešameliu padažu užpilti kepimo inde sudėtus cikorijų ir kumpio suktinukus. Pagardinti druska ir maltaos pipirais.
Ant viršaus užbarstyti smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, po to užberti porą valg. š. matų džiūvesėlių.
Pastatyti kepti 180 įkaitintoje orkaitėje iki sūris gražiai paruduos ( ~ 20-25 minutes).
Patiekti iš karto.
Galima su žaliomis salotomis.
Galima neberti fermentinio sūrio, tada patiekalas bus kiek lengvesnis ;)
Vietoje bešamelio padažo, galima naudoti 10% riebumo grietinėlę ( prieš pilant vertėtų ją pagardinti prieskoniais) arba tiesiog grietinę ;)
O kas vis tik nemėgstate cikorijų, jas galima pakeisti porais ( naudoti baltąją dalį) irgi skanu ;)
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą