2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Madlenos su šokolado kiauteliais - skaniau :)

Jehhhejjeje ... mano pirmosios madlenos :) jap, ar galite tuo patikėti? nesu jų kepusi, net nežinau kodėl, nors kepimo formeles įsigijusi prieš gerus porą metų.. :) Na, bet prie reikalo : jau senokai vis pavartydavau visokiausius šių skanutėlių prancūziškų pyragėlių receptus, kol neatradau Chocolat à tous les étages konkrečiai taip pateiktų madlenų :) Mane beprotiškai sužavėjo šie šokoladiniai madlenų kiauteliai.... dabar madlenos panašios į jūrų kriauklytes... be ilgų litanijų iš karto aprašau visą techniką kaip ką daryti, kad Jūsų madlenos turėtų tokius dailius ir skanius kiautelius.

Skrudintų lazdynų madlenos su balto ir pieniško šokolado kiauteliais

gaunasi 18 madlenų + 15 mažų pusrutuliukų


Tešla madlenoms:

* 3 kiaušiniai
* 60 g skrudintų maltų lazdyno riešutų
* 100 miltų
* 1 nubrauktas arbat. š. kepimo miltelių.
* 1 žiupsnelis druskos
* 100 g rudojo cukraus
* 120 g sviesto

Šokoladiniams kiauteliams:

* balto, juodo ar pieniško šokolado (~ 200 g) (pagal skonį)



Gaminimo eiga:

Išplakti kiaušinius su cukrumi.
Suberti miltus bei kepimo miltelius - labai gerai viską išmaišyti.
Tada suberti maltus skrudintus lazdyno riešutus ir žiupsnelį druskos.
Supilti išlydytą sviestą - viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės.
Palikti šaltai (šaldytuve) apie 2 valandas. (recepte siūlo bent 1 val. , o aš palikau kiek ilgiau )

Po 2 val. šaldytuve tešla tapo puri puri , tokia orinė.

Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C . Tešlą tolygiai paskirstyti madlenų kepimo formelėse ir nedelsiant pastatyti kepti.

Kepti 5 minutes 180-200°C , po to sumažinti temperatūrą iki 160-180°C ir kepti dar 5- 8 minutes ( priklausomai nuo madlenų formelių dydžio).


Madlenos iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti šiek tiek atvėsti - išimti iš kepimo formelių. Sudėti ant grotelių, kad pilnai atvėstų. Ech, žinau, žinau, tikrai nesusilaikysite ir paragausite dar šiltutėlę :))))

Maniškės iškepė puikiai , bet .. be to, kad sukroviau per daug masės ir bekepant jos perdaug išsipūtė ( iki tobulos madlenų formos dar kepti ir treniruotis ... kepti ir treniruotis... ), madlenas išimti iš formelių buvo gan sudėtinga - pats dugnas prilipęs ( ech, juk, pamiršau ištepti formeles.... bet silikonių formelių juk dažniausiai nereikia tepti...? ar madlenoms - kiek kiti kepimo ypatumai?)

O kol madlenos vėsta, išplauti madlenų kepimo formeles - gera išsausinti : jų prireiks kiautelių ruošimui ;)


O dabar šokoladinių kiautelių ruošimas - paprastas kaip dvi kapeikos :D

Katinimo inde ( galima ir mikrobangų krosnelėje arba bain-maire) sudėti šokolado gabaliukus ir kaitinti ant labai silpnos ugnies ( aš nustačiau indikatorių 2 ir puikiai šokoladas išsilydė be jokio prikepimo)


Išlydytu šokoladu ištepti kiekvieną madlenos formelę ir iš karto įstatyti atvėsusią madleną.

Voila, madlenos po ~ 5-15 minučių ( 5 minutės šaldiklyje arba 15 minučių šaldytuve ) bus su dailiais ir skaniais kiauteliais :) Belieka atsargiai išimti madlenas iš kepimo formelių ir ragauti..


Belieka atsargiai išimti madlenas iš kepimo formelių ir ragauti: .....su arbata , kava, ar tiesiog vienas :)


kaip matote, kaiuteliai ne tik kad madlenoms suteikia dailumo, bet ir papildomas šokoladinis skonis ir puiki užmaskavimo priemonė, jei nepavykta dailiai išimti madlenų iš kepimo formelių. :D


Riešutinio skonio purios purios trapios trapios madlenos... mano pirmosios (bet tikrai ne paskutinės) :) ir dar su šokoladiniais kiauteliais :)






Kadangi po ranka teturejau porą madlenų kepimo formelių ( 2 x 9 ) o tešlos dar liko, ją sukroviau į turimą mini sferų (pusrutuliukų) kepimo formą , dar į kiekvieną viduriuką įspaudžiau po srkudintą lazdyno riešuto branduolį ir iškepiau. :))) Ech, o čia tai skanumas ! Man, dievinančiai lazdyno riešutus bet kokia forma, tai dar skaniau- prakandi ir viduje randi riešutėlį... maža staigmena :)

Skaniausios madlenos yra šviežios (tos pačios kepimo dienos).

Skanaus ;)

11 komentarų:

  1. Ačiū už idėją dėl kiautelių, atrodo fantastiškai. Neseniai ir aš kepiau, taip trūko šokolado ant viršaus, bet neturėjau nė gramo.
    Beje, mano kepimo forma tokia pat, niekas nelipo, labai puikiai išsiėmė ką tik ištraukta iš orkaitės

    AtsakytiPanaikinti
  2. Forelle, ania? na bandysiu dar kartą,nes pvz. tų pusrutuliukų kepimo formoje viskas kuo puikiausiai išsiėmė...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Net receptą peržiūrėjau, kad beveik toks pats, tik pagal tavąjį daugiau iškepa. Aš net sviestu pamiršau formeles patepti, tik įbedžiau smeigtuką ar gerai iškepė, o ji ir išsiėmė su tuo smeigtuku :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aaa, matai kaip :) galvoju, kad gal kiek perilgai kepiau (4miau maximum'ą : 8 min. ) gal dėl to ? realiai joms juk tiek nedaug tereikia: max 10-12 min kepimo laiko, nors yra ir tokių kur apie 20 min turi kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš 10 minučių kepiau pirmą partiją, o antrą tik 9 minutes. Kažin ar jau čia skaitosi perkepimas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nerealiai gražiai ir skaniai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Forelle, biesai juos žino... niu jei 9 min tai nemanau ,kad perkepimas. Žodžiu, reikia paeksperimentuoti su kepimo laiku :)

    Reda, ir skanios, pavojingai skanios :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. kaip nuostabiai atrodo....fantastiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. O aš ir vėl formą namie pamiršau :( tokį grožį pamačius užsimaniau iškart :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gal gali pasakyti kur gavai medlenu formeles?Nerandu niekur:(

    AtsakytiPanaikinti
  11. Milda, kažkada buvo jų didesnėse maximose - iš ten ir pirkau savasias ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails