2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Camembert'as su skrudintų lazdyno riešutų plutele

eeehhee , šį kartą visiškai nieko sudėtingo, bet beprotiškai skanu :)

nostalgija vokiškam sūrio kepsneliui, ragautam prieš 100 metų....


Reikės:

* 1 didelis natūralus Camembert'as (170 g)
* 1 kiaušinis
* gera sauja maltų skrudintų lazdyno riešutų (be odelės)
* gera sauja miltų

* aisbergo salotų
* bruknių (arba spanguolių) uogienės/džemo




Kaip paruošti lazdyno riešutų trupinukus:

riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti kepti ~10-15 minučių 180 karštumo orkaitėje , karts nuo karto pavartyti medine mentele..
Ištraukti iš orkaitės, atvėsinti, riešutus patrinti tarp rankų (arba rankšluostyje) kad nuimti tamsią odelę.

Riešutus be odelės suberti į smulkintuvą ir sumalti iki trupinukų.


Camembert'o kepimas:

inde išplakti kiaušinį, į išplaktą kiaušinį pamirkyti prieš tai miltuose apvoliotą sūrį, tada apvolioti maltais lazdynų riešutais.

Sūrio kepsnelį sudėti į kepimo skardą, kepti ~ 20-30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Patiekti iš karto, su aisbergo (arba kitomis žaliomis) salotomis ir bruknių (spanguolių) uogiene ar džemu.

Traški riešutų plutelė puikiai dera su minkštu vos ne tekančiu sūriu :)

Vietoje maltų lazdyno riešutų, galima naudoti įprastinius maltus džiūvesėlius - bus standartinis sūrio kepsnelis , arba kokoso drožles - irgi suteikia puikų riešutinį skonį šiam sūriui :)

Privalumas šio kepsnio tas, kad kepamas/verdamas ne riebaluose, o tiesiog sausai- orkaitėje be jokių riebalų.


Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. Man tai labai patinka, kai sūrio plutelė būna saldi, tai dažniausiai darau tokią "riešutinę karamelę" ir arba apkepu kartu su sūriu, arba tiesiog užlieju ant viršau ;)
    bet taviškis irgi tikras garduolis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mm kamambertas. Man iškart primena Prancūzija. Mielai paragausiu ir pagal šį receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mademoiselle, - ooo na, būtinai, reikės išbandyti kokią griliažinę plutelę camembert'ui ;)

    rūtuliuk, - dėkui ;)

    Renata,- aha primena, tiek FR, tiek Vokietiją (nors pirmą kartą ragavau tokio sūrio (su maltų trupinukų plutele) būtent Vokietijoje ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails