eeehhee , šį kartą visiškai nieko sudėtingo, bet beprotiškai skanu :)
nostalgija vokiškam sūrio kepsneliui, ragautam prieš 100 metų....
Reikės:
* 1 didelis natūralus Camembert'as (170 g)
* 1 kiaušinis
* gera sauja maltų skrudintų lazdyno riešutų (be odelės)
* gera sauja miltų
* aisbergo salotų
* bruknių (arba spanguolių) uogienės/džemo
Kaip paruošti lazdyno riešutų trupinukus:
riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti kepti ~10-15 minučių 180 karštumo orkaitėje , karts nuo karto pavartyti medine mentele..
Ištraukti iš orkaitės, atvėsinti, riešutus patrinti tarp rankų (arba rankšluostyje) kad nuimti tamsią odelę.
Riešutus be odelės suberti į smulkintuvą ir sumalti iki trupinukų.
Camembert'o kepimas:
inde išplakti kiaušinį, į išplaktą kiaušinį pamirkyti prieš tai miltuose apvoliotą sūrį, tada apvolioti maltais lazdynų riešutais.
Sūrio kepsnelį sudėti į kepimo skardą, kepti ~ 20-30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Patiekti iš karto, su aisbergo (arba kitomis žaliomis) salotomis ir bruknių (spanguolių) uogiene ar džemu.
Traški riešutų plutelė puikiai dera su minkštu vos ne tekančiu sūriu :)
Vietoje maltų lazdyno riešutų, galima naudoti įprastinius maltus džiūvesėlius - bus standartinis sūrio kepsnelis , arba kokoso drožles - irgi suteikia puikų riešutinį skonį šiam sūriui :)
Privalumas šio kepsnio tas, kad kepamas/verdamas ne riebaluose, o tiesiog sausai- orkaitėje be jokių riebalų.
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Man tai labai patinka, kai sūrio plutelė būna saldi, tai dažniausiai darau tokią "riešutinę karamelę" ir arba apkepu kartu su sūriu, arba tiesiog užlieju ant viršau ;)
AtsakytiPanaikintibet taviškis irgi tikras garduolis :)
mm, tobula :)
AtsakytiPanaikintiMm kamambertas. Man iškart primena Prancūzija. Mielai paragausiu ir pagal šį receptą :)
AtsakytiPanaikintiMademoiselle, - ooo na, būtinai, reikės išbandyti kokią griliažinę plutelę camembert'ui ;)
AtsakytiPanaikintirūtuliuk, - dėkui ;)
Renata,- aha primena, tiek FR, tiek Vokietiją (nors pirmą kartą ragavau tokio sūrio (su maltų trupinukų plutele) būtent Vokietijoje ;)