![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj88xtgX_mX75U9AGUaq8A4Kgs3ZL13kAMHbtlKHHYnyuW9Y7BMCvifT2lLdLHl4rbkUZhxkcE7AzCN8HJM3ZEbPTd7l-xGG1E9DogmvkREFFsk39tWXaSqCCkMWFqT3GxiSNdDanVUu-c/s400/0.jpg)
nostalgija vokiškam sūrio kepsneliui, ragautam prieš 100 metų....
Reikės:
* 1 didelis natūralus Camembert'as (170 g)
* 1 kiaušinis
* gera sauja maltų skrudintų lazdyno riešutų (be odelės)
* gera sauja miltų
* aisbergo salotų
* bruknių (arba spanguolių) uogienės/džemo
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiO16rNWg0w_LbNqtVlKKLn3zdJ8hSHk55mo_4v48Wdjk-nnnoqcWcldENY8sLwRD2WWmasD60wYRlh5WRY9PcJxLZ9-S7837w0zev4KD0p7V2YmcSps94bkGRAGuam6nJ3_4BQPaqT8xA/s400/1.jpg)
Kaip paruošti lazdyno riešutų trupinukus:
riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti kepti ~10-15 minučių 180 karštumo orkaitėje , karts nuo karto pavartyti medine mentele..
Ištraukti iš orkaitės, atvėsinti, riešutus patrinti tarp rankų (arba rankšluostyje) kad nuimti tamsią odelę.
Riešutus be odelės suberti į smulkintuvą ir sumalti iki trupinukų.
Camembert'o kepimas:
inde išplakti kiaušinį, į išplaktą kiaušinį pamirkyti prieš tai miltuose apvoliotą sūrį, tada apvolioti maltais lazdynų riešutais.
Sūrio kepsnelį sudėti į kepimo skardą, kepti ~ 20-30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNynOg0HTnKzm_c2pp3ITQ6MY2yN-wjSaCaV7HtV_Wh3vksLaCAG1vewvAIE1HBG3sOBmtaQ0AEOr-ykOI_9VS7wwExUREpJKneNdh_E1ovbRoIzogdQVzmM3grtxU7Mnsi2R43ApzzVU/s400/3.jpg)
Traški riešutų plutelė puikiai dera su minkštu vos ne tekančiu sūriu :)
Vietoje maltų lazdyno riešutų, galima naudoti įprastinius maltus džiūvesėlius - bus standartinis sūrio kepsnelis , arba kokoso drožles - irgi suteikia puikų riešutinį skonį šiam sūriui :)
Privalumas šio kepsnio tas, kad kepamas/verdamas ne riebaluose, o tiesiog sausai- orkaitėje be jokių riebalų.
Skanaus ;)
Man tai labai patinka, kai sūrio plutelė būna saldi, tai dažniausiai darau tokią "riešutinę karamelę" ir arba apkepu kartu su sūriu, arba tiesiog užlieju ant viršau ;)
AtsakytiPanaikintibet taviškis irgi tikras garduolis :)
mm, tobula :)
AtsakytiPanaikintiMm kamambertas. Man iškart primena Prancūzija. Mielai paragausiu ir pagal šį receptą :)
AtsakytiPanaikintiMademoiselle, - ooo na, būtinai, reikės išbandyti kokią griliažinę plutelę camembert'ui ;)
AtsakytiPanaikintirūtuliuk, - dėkui ;)
Renata,- aha primena, tiek FR, tiek Vokietiją (nors pirmą kartą ragavau tokio sūrio (su maltų trupinukų plutele) būtent Vokietijoje ;)