2013 m. sausio 21 d., pirmadienis

Cukinijų tagliatelles su morkų/porų/chia troškiniu


Lengva greitai paruošiama vegetariška vakarienė...

2 porcijoms reikės:


* 2 jaunų žalių cukinijų
* 3 vid. dydžio morkų
* 1/2 poro
* 1 valg. š. maltų chia sėklų
* 2 valg. natūralios pomidorų tyrės
* saujelės saulėgrąžų
* šlakelis kokoso aliejaus
* malto muskato riešuto
* druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Morkas nuplauti po vandeniu, nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Porą susmulkinti ir lengvai apkepti su kokoso aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Vėliau sudėti sutarkuotas morkas, keletą minučių troškinti, vis pavartant. Suberti sumaltas chia sėklas, pagardinti maltu muskato riešutu, druska bei maltais pipirais. Išmaišyti. Įdėti porą šaukštų natūralios pomidorų tyrės -išmaišyti, palikti kelioms min. troškintis.

Cukinijas nuplauti vandeniu, nupjauti galus ( odelės nelupti) ir skustuko (judančiais ašmeninis) pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles). paruoštas cukinijų juosteles atidėti į šoną.


Puode užvirti vandenį, pasūdyti.
Į verdantį vandenį sudėti paruoštus cukinijų makaronus ir apvirti max 3-4 min.
Ištraukti iš puodo, gerai nuvarvinti vandenį, sudėti į lėkštes, ant viršaus sudėti paruoštą morkų troškinį, paviršių pabarstyti saulėgrąžomis.
Patiekti nedelsiant. 









Komentarai:

* soti , maistinga ir greitai paruošiama vakarienė
* cukinijų makaronai puikiai pakeičia miltinius ir tai neapsunkina virškinimo
* galima patiekti su namine prancūziška bagete

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Tas morkų 'padažiukas - pagardas... mmm kaip skanu, nes morkos iš vis skanu :)) Kažkur neseniai buvau mačius raw tokį ar su kažkuom kitu patiekaliuką, o padažiukui naudojo padaigintas sėmkes ir džiov. pomidorus.. iš pradžių pagalvojau, kad čia ir panašiai, bet daug skaniau čia.. patušintos morkos :)) Iš vis cukinijų karalienė esi, tiek čia idėjų! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. čia extra patiekaliukas gavosi ;) nors šiaip labai mėgstu tokias morkytes su poru lengvai patroškintas, o cukinijos -taippp, tai gėris !!! bet kokioje formoje ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails