2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

Kokosinis varškės apkepas


Šį kartą paprastas visiems puikiai žinomas , daugelio mėgstamas varškės apkepas ... su kokoso aromatu ir skoniu. Šio recepto pagrindą jau senai nusižiūrėjusi internėse platybėse, tad kokretaus šaltinio neprisiminsiu. Kartais vietoje pieno naudoju liesą grietinėlę - taip apkepas yra dar kremiškesnis ir sotesnis, nors to sotumo jam tikrai netrūksta :)


Reikės:

* ~1,3 - 1,4 kg varškės (9 % riebumo)
* 6 kiaušiniai
* 4 valg. š. sviesto (minkšto)
* 7 valg. š. cukraus
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 5 valg. š. manų kruopų
* 100 ml pieno ( ~ 1/2 stiklinės)
* druskos
+
* 100 gr kokoso drožlių

* gabaliuko sviesto +maltų džiūvėsių kepimo skardai


Gaminimo eiga:

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti ~ 30 min, kad išbrinktų.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
Sudėti minkštą sviestą ir vėl išplakti.
Sudėti mirkytas manų kruopas ,suberti kokoso drožles bei varškę ir viską gerai išmaišyti/ištrinti.

Atskirame inde kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų ir jas atsargiai išmaišyti į varškės masę.
Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti maltais džiūvėsiais (o galima ir kokoso drožlėmis, bus dar kokosiškesnis apkepas) , sukrėsti paruoštą apkepo masę, paviršių išlyginti.
Kepti ~ 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
Patiekti dar šiltą  su grietine, kisieliumi, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.








Komentarai:

* karts nuo karto toks apkepas paįvairina mūsų meniu;
* kokosas su varške tiesiog idealiai dera;
* net ir atšalęs išlieka minkštas ir purus;
 * yra minčių į pačią apkepo tešlą papildomai įdėti kokias šaldytas uogas ;)

Skanaus ;)

9 komentarai:

  1. Super :)
    pas tave visi receptai tokie kitokie, vilioja pabandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visad darydama apkepa pabarstau kokoso drozlem tiek skarda, tiek apkepo virsu :) Tiesa pasakius, pagal panasu recepta kepdavau, tik varskes maziau dedavau, si karta dariau pagal tavo recepta, jau kepa orkaitej :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sikste, įprastai varškės apkepus kepu skardą pabarsčius maltais džiūvėsiais, o čia prisireikė, kad būtų kuo daugiau kokoso :D

      Panaikinti
  3. Katik is orkaites, kvapas pasklido po visa buta.Labai skanu.Labiausiai patiko mano 2metuku dukrytei. aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viktorija, labai smagu skaityti, kad apkepas patiko ;))

      Panaikinti
  4. Labai skanus, niam niam, ačiū už receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. As irgi isbandziau,laaabai patiko!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails