![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhboJQEtL0V7BFi1fjd9PqRMQZefPY-xAGbPYmI6xKYhilQSlAJuhd-sSVq6CUwlXMjsVe41wwq17TEklnNu4eYwEKfh2roV9ce3PSGZkcIDQxhYXBv49KvukwTdEl5KTEiJBuTH3ev54kx/s320/antras.JPG)
Kas gi toliau braziliškųjų Brigadeiro padangėje? :)
Receptą radau pas
Bem Feitinho ir kaip visada truputį pagal save :)
Reikės:
* 1 indelio sutirštinto kondensuoto saldaus pieno,
* 1 valg. š. sviesto ( arba margarino)
* 100g. smulkintų pistacijų riešutų (nesūdytų, nors aš pati naudojau sūdytas)
* 50 g. tarkuoto balto šokolado (nebūtinai)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVMoL_Z0BXPtSeu9eu8Lj1Gexjlx2h9oijZU7PrGDI1Y3u3yJ9-X-qisp866GIgDGu8UbYZdE3OorUw4x8qpyZvvDvoyv_5_RESj0oQ65sbch26jBxoDXa7Ipl-rG_NAObCjlsETnNoqZq/s320/1.JPG)
Paruošiu pistacijų riešutus:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjd_Pu55B4ad6TJ0efH6WhqO9PYbsgVTE4yyzLoF2htTOpa0mxcNwjSFY3UPtlQptRQgDQjKw6eyxatt36xVhErrJEXVW6iU4rKpXnTze8Qjq6oT4ilQ4-1PgGgz5Br8RPmSvGJ7En5-tz/s320/2.JPG)
išgliaudau iš kevaliukų (kuriuos bus galima vėliau panaudoti kūrybiniams darbams)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSVRyRllpvpDbuK-y6Oa3Tj6U1H1F9u-UFN47WsAaiHaZiNcCcFrfVeLQaH2QaHXrFH5Hc2_R5Mn_0MHTK-u_Fq1NVmtO-ID770P44BSF6TtttoGAKte6MQjX4_wIiztHDVsh0OND8zv_8/s320/3.JPG)
suberiu juos į smulkintuvą ir keletą sekundžių susmulkinu iki mažyčių gabaliukų
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipUl2FQmsomG1LcEac9oft92CnSFI6tYwx-QEZbGh1ancxryfQew_SyNXvSf39-qHSe7FwaiWeQEndbQUKeQY12LUhfd_KiQ-7OPilU8UAKykgu71GXyoIrgx-RdEQv-nye_oB9AjpFjHA/s320/4.JPG)
kaip ir viskas paruošta : pienas, sviestas, šokoladas, pistacijos ..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5V90Moh05-It0kfvaDQKsq3e5MfQI7XbzkOzR0LaJ7b7B7XU6xDOYG_kGI3GaWW-qlgtlUoykwW69lanmv3073d_u9yzmks15sArMXM7dMTXrhwqhYpmn99-uXQGDeISkI6yyQcgFZHdK/s320/5.JPG)
į pieno ir sviesto mišinį suberiu smulkintas pistacijas
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoaEMzYmdocXIjH3jL_NEiv8EixHiphF2A2_RW2fWgVz-AS242MKb3afwPvgilj1vLKP7MsgrI5pUcxtGMQBGuJCH1JfG1SKpcMfEfYP-qQtMTzSkxhSyLQZXSLp-FM5FlP_cOBdN7KNz_/s320/6.JPG)
ir išmaišau, pakaitinu ant mažos ugnies iki sviestas ištirpsta ir
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5XI3skeMFSZ9WwknB3ef28pJvrXWKasYIHUaRe58RIN9hTtSbetgz2t6tRSJQXhCvCCpwFJftK3Gte9RuLhGkRE81dukgMQw0cnvZHuB_uJTLUKOwkcraQ44EkVtUE_SOkI99dAcejzOq/s320/7.JPG)
suberiu sutarkuotą baltąjį šokoladą
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYEYY3ieTgg4YGbOos79a_VK6AVZ6MWncTnPaLdRonv5QXTKQ8zUTbMzeerYqg3qPdDsISG427UBabBmn7VY73cVqKIislbB5yrz0aZWoeEj2TjTa2TXwB4SUP7_506k0Yqj7g0XoyXiOn/s320/8.JPG)
ir maišau maišau maišau iki masė sutirštėja taip,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfJieCA3QWR7Q0xnP-rVXZgAkL2wzO_q8Nm4Y0BK2u9ddTuyGWo6vraexhL7xEJrxFyu4V6-71KD-wxDBQgFLqRM9sRi0Q4W7SRY79uLxulFLnExfvkyXCgskwD6ZyVSmoK3iHJVQkWWWy/s320/9.JPG)
kad pakėlus šaukštu, ji krenta gabalais ir
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggqxyu87N-bGwTSgnmtiRo8B2eckH39PSvsmGFZ0-GzpxCkumgxkwemG62ehA2IWtIwI2uHk_z5X4xqOlfmYSbAW0Ravsm67BMtmaiw8QrZkeLmRQIbLzx1DJTOEJKrjeR72pHDcKpMzQx/s320/10.JPG)
braukiant šaukštu per dugną lieka "takelis"
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5p1V784oB6ViTb_60bh-Gh4swQtYAg6nQ1ghBtUFevlViWO-QlazGFGptSG21I16QKLd3iLUgiXLMDMmuMUY_kH3PgZ4cRdkZtXK7eUSbRd6xGp-Z1rhIkECdwb3Icmm1uA8pvaq2Assx/s320/11.JPG)
tada tirštą masę sukrečiu į tam paruoštą lėkštę
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtYaFT182ue6apbMBYI9iPyxl3o3TTarLCs9j7tRf4VVKd0p4nf2_XydXQzZR_xmZ6g_qyCPRLxV06w7Bc5-4u1DiYVJkaHKdyWhHg3ygiuXvVpOQjQBiMUTkHU_7kuUKueEhqMr2ngLr_/s320/12.JPG)
ir palieku iki ji atvės
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhl6dc4wJzNfh-YmWtgHAlBRNf_fMu_21cwRfu5_h-_wQWijgqzqUT6tYWmt615LwcpdobRn-qjK9TB21bdQ6xObQhX6wIibMlwpeYpiNal6T4htO0TuPpVONXO04y8JTPhWJdpxuHzq2_6/s320/13.JPG)
Ką gi turiu: pistacinę Brigadeiro masę, dalį pistacijų apvoliojimui ir popierinių krepšelių :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQFBbys90DY80Hrz4RkYqDRvb2Lks2pIN-0ueTMOSFKXK9czv4CdWMuJ03rEgnFWiOg2hZ8xk9B0-DHtn7W4maerBWDFbEs8RimPT6pMu4QqI8JCD0cqx63uoPPFY7SE9CUecfrwrRI6t-/s320/14.JPG)
rankas ištepu sviesto gabaliuku ( kaip ir šaukštelį, kuriuo kabinu masę), kad masė neliptų
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizPRq4v91ScoDwRwq4G7n15ulIxeM5hV1nFFOL7IygaDT46BJJeerWxntG6UPkGxkhS5JrpQ-vGvJj36kHeahYoJnBSxmMci8b0e4J7pSQyv_Iq7I0Jy9_Odf72pxMXZzDCyg1ikytvtAJ/s320/15.JPG)
gabaliuką masės dedu į delną ir
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj67hoKnArmcRdHNpUkfcTFXvbCkr___fQuQIj2-q6CUlaf3imEs1lGnTTYYBAIzoSO-2zpeZ6C9s5BZXFH7TaKJ5bPuFtvgCHxpk8euxHxfmuGB6NbXmRWCNIQQAqLipQC2F8tAUfcDGH8/s320/16.JPG)
formuoju rutuliuką :) ,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi93gvXhAgBUqMtcAPQlDda0XYirbdBpzW0nv29NaYsqsM1uvGE5FW8_yADSY-F8ldvV4T0VgQBmQ7GmpdceuEREsKXy0neRe9mqhJZiJK_c-LPeZEPwitfDM3bzrpX-0cxbUFdkQaHtjdv/s320/17.JPG)
kurį po to "apvelku" pistacijų trupinukais :))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvQEdnkRvP3wc1s3pIhb6tBl7CQOHwR5pKOUKiAnqJRRflVWp6UXC_Q1CoDVwEIbFzqggQ5xXNFAPH569dbq2jls0q1Q56tVEujx5wYUsAhFAktEcLpNau8AR84XzSQVrUfmOEDNiF8Fjr/s320/18.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiVTyLyO5T7_S1B9iVa2dPGTBo8gGJIxS_tGWaM9zrUIcdQJRSI2x-ShgSKUXW4NF38B0ecbkT_Ij7LS4TKoADdIGENT-_PUru5g5KMV2gfINIWihDW5UM8h1WnYHTk-4jxMJWx0nL5Vs0/s320/20.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQvhj25NLMXI2CXukex4JGG0sFKgL9B6_lTkbNYPyvOuiQdqLaTOXSA1vo3di7RbWJbPX1dWhPGUNGb4vkQxrp68TQG4Ce1paJAVL2zp7wZcJklI2LLfbd1WeRl9or9jojm5RFGX7wG4wh/s320/21.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJvTXZawuE71g17pwoWhpWhbQ65O3c5UuP-W45xOZy0WeYuKiDxgnwD4p9OHMJIOHEuI_OOyIAXirnS7wh8By2MCleqTHQGA0m3_TD0lbaaAhfv7W0RLGVDOUtoCOmDkSb1UBhZPprRl5Q/s320/22.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8MWBnj0piyZR7E8NmxU0V37-OZSfl7cYrU90XLuKLtA4sZf3x567UYxT5CzvQm6k_h1YuY0dnr9y7uQImEfN5v0NfEeB8duqjIPjDgRUZysJgrj7c6AFD-bOBZpevNyuhRMcp7A-kKphJ/s320/23.JPG)
Na štai, gražuoliukas
Brigadeiro branco com pistache - sūraus ir saldaus skonių derinys !!! tai kažkas egzotiško ;) Galimas ir toks variantas, kai pati masė ruošiama iš nesūdytų pistacijų, o paviršius aplipinamas sūdytų pistacijų trupinukais. Arba visur naudoti nesūdytas pistacijas, tik tada (pagal mane) nelieka to skonio egzotiškumo ;)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyc0tAnryOfMXYepvsIJM6Toh2VYvuXBDDlI9L9oXcxmLMLLQC6VRBK1WV6PnuQcCVMr1GOJMO80afuio8ybb-6TqINeKbgSy3WEF1PFoconIevLosIDLLSVEEo2pxTwwo5UNvn9U0lZBk/s320/24.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj2k_sTqoY9Fuw2OWuivNPYq5toramTIovjPYeGF3Fgwv7uReKTgOx4LFw6Bdq54NE9DJskZpKqsAePTXJy7xUq-CHc7jgkG0fVquULkuCwP2W2HlWKKwezs3r5s9p5RBu7b0zjNFf1c2c/s320/25.JPG)
Uždengiu paruoštus pistacinius Brigadeiro maistine plėvelę ir į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų :)
O jeigu panaudojus nesūdytas pistacijas? Kažin kaip tada skonis?
AtsakytiPanaikintiOrginaliame recepte minimos nesūdytos pistacijos, kiek truputį bandžiau, tai skonis toks neutralus. Tad manau, galima daryti tokį variantą - pačią masę daryti iš nesūdytų, o paviršių aplipinti sūdytų pistacijų trupinukais ;)
AtsakytiPanaikintiMan išėjo 23 dieviško skonio brigadeirai su pistacijomis (sūdytomis)!
AtsakytiPanaikintiLiuks !!! dėl pačio kiekio, tai labai įvairiai gaunasi, priklauso nuo to, kokio dydžio rutuliukai suformuojami ;)
AtsakytiPanaikintiMmmm fantastiškai atrodo. Kai tik bus laiko - bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiTik kur mazu popieriuku gaut??
AtsakytiPanaikinti