2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Cukinijų ir virto kumpio vyniotinis

Lengvas užkandis, kurį galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą :)


šį kartą rėmiausi La Dinette de Tia blog'e rastais receptais - apjungiau du skirtingus :)


Reikės:

* 2 vid. dydžio cukinijų
* 100 g fermentinio sūrio (nebūtinai)
* 4 kiaušinių
* tarkuoto parmezano sūrio (nebūtinai)
* 4-5 didelių riekelių virto kumpio (galima keisti mozzarella sūriu)
* 1 valg.š. alyvuogių aliejaus

Įkaitinti orkaitę iki 180°C karščio.

Cukinijas gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, sutarkuoti burokine tarka.

Ketuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti tarkuotas cukinijas ir ant didelės ugnies trumpai apkepti (jos neturi suminkštėti).
Apkeptas cukinijas sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuspausti, kad visiškai neliktų kepimo metu atsiradusio skysčio.

Palikti atvėsti.

Atskirame inde kiaušinius išplakti šluotele, pagardinti druska bei maltais juodais pipirais.

Sutarkuoti fermentinį sūrį, suberti į išplaktus kiaušinius. Sudėti atvėsusias ir nuvarvintas cukinijas - viską gerai išmaišyti.
Kepimo skardoje ikloti kepimo popierių , ant jo sudėti paruoštą masę, mentele tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti 20-25 min.

Iškepusį pagrindą atvėsinti, ant jo sudėti didelius virto kumpio griežinėlius, paviršių pabarstyti tarkuotu parmezanu ir dailiai suvynioti į vyniotinį.


Perkelti į kepimo skardą, vyniotinio paviršių lengvai pabarsyti tarkuotu parmezanu ir pastatyti kepti 5 min.


Patiekti iš karto su šviežiomis salotomis - bus puikūs lengvi pietūs arba pilnai atvėsinti, susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaltai - kaip užkandis :)

Galimas dar lengvesnis variantas : tiesiog nedėti tarkuoto fermentinio sūrio į pagrindą. taip pat nebarstyti parmezano sūrio.
Taip galima vietoje virto kumpio įvynioti griežinėliais pjaustytą mozzarella sūrį.

Skanaus ;)

5 komentarai:

  1. Kaip paprasta ir kaip skaniai atrodo:) gera idėja.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda, tikrai kad nesudėtinga pagaminti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. puikus patiekalas ;)tik norėjau paklausti, ar čia kiaušiniai taip pat kaip omelete ar frittatoj jaučiasi?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mademoiselle, kiaušiniai tikrai kažkiek jaučiasi ;) bet nepasakyčiau, kad intensyviai ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails