![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN0ru4GQskYr3aVFQaand31Q3BHtupfnkLzMgb2__s8qVTwvGefF8_QKg1PP-qhpxLfTVca38FrhIUIujccM6FEK74seIMcR5pk2IaOSbvP1KKO9jJXoBt6E1sKqcvvGJoe94LHAijjOo/s400/0.jpg)
šį kartą rėmiausi La Dinette de Tia blog'e rastais receptais - apjungiau du skirtingus :)
Reikės:
* 2 vid. dydžio cukinijų
* 100 g fermentinio sūrio (nebūtinai)
* 4 kiaušinių
* tarkuoto parmezano sūrio (nebūtinai)
* 4-5 didelių riekelių virto kumpio (galima keisti mozzarella sūriu)
* 1 valg.š. alyvuogių aliejaus
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRZIVKiGk4pjjdTWnkXPHRnYaRVm7iNfuX2bnZlkcyltYiNwKQ1reHl-61ZFt-p9RSZaVcsay2OejNm2_0sV3RdfVK0K-AFwHshvwL3_pYoJxiYvqzN_ZRf9nMfOxjRpE5OVglwFg2kH8/s400/1.jpg)
Cukinijas gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, sutarkuoti burokine tarka.
Ketuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti tarkuotas cukinijas ir ant didelės ugnies trumpai apkepti (jos neturi suminkštėti).
Apkeptas cukinijas sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuspausti, kad visiškai neliktų kepimo metu atsiradusio skysčio.
Palikti atvėsti.
Atskirame inde kiaušinius išplakti šluotele, pagardinti druska bei maltais juodais pipirais.
Sutarkuoti fermentinį sūrį, suberti į išplaktus kiaušinius. Sudėti atvėsusias ir nuvarvintas cukinijas - viską gerai išmaišyti.
Kepimo skardoje ikloti kepimo popierių , ant jo sudėti paruoštą masę, mentele tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti 20-25 min.
Iškepusį pagrindą atvėsinti, ant jo sudėti didelius virto kumpio griežinėlius, paviršių pabarstyti tarkuotu parmezanu ir dailiai suvynioti į vyniotinį.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2w_rXOgA5Qe-STYojnxICPU7vqhQmYkRM-fSWWuv1Mpk1MVpx4DTFTLymcSDgvemofCRWeH_m7yJH6xPNh5VOD2EmrVZX7QWhda1NMs90feqr54ltGqeGE63SDpj5TPBGlLf2NzoGi7c/s400/2.jpg)
Perkelti į kepimo skardą, vyniotinio paviršių lengvai pabarsyti tarkuotu parmezanu ir pastatyti kepti 5 min.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKyWoA-mA_Mp_3h9Uku84Mw2hzLu5Xu17eBECVp6UccD7OQPP-_vbYz2yYkX5G9UyKtGrgFMDFWJQxa8S18tsVIoDYrYYgFoIKW-CwbAfTj8v2aTEYI60SFiXkVfKCLSc8xKvUfGcSwVU/s400/3.jpg)
Patiekti iš karto su šviežiomis salotomis - bus puikūs lengvi pietūs arba pilnai atvėsinti, susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaltai - kaip užkandis :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcoy-IHeRwx_RvYZTMOHMigCw-yg0rStKIgX0tKGH9_VsLGB7ILV5gOS3fCqBRADikY7MvYFLowEbJoSpE9P7ghSHUWPYjqF1ZpGZcxR9RDi9IT45xrIumqRAZ0Wg9bKxovJ07pW0MLLA/s400/4.jpg)
Taip galima vietoje virto kumpio įvynioti griežinėliais pjaustytą mozzarella sūrį.
Skanaus ;)
Kaip paprasta ir kaip skaniai atrodo:) gera idėja.
AtsakytiPanaikintiReda, tikrai kad nesudėtinga pagaminti ;)
AtsakytiPanaikintipuikus patiekalas ;)tik norėjau paklausti, ar čia kiaušiniai taip pat kaip omelete ar frittatoj jaučiasi?
AtsakytiPanaikintiMademoiselle, kiaušiniai tikrai kažkiek jaučiasi ;) bet nepasakyčiau, kad intensyviai ;)
AtsakytiPanaikintiatrodo skaniai
AtsakytiPanaikinti