2011 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Kama triufeliai (kepti)

ilgai nedelsusi pristatau dar vienus KAMA triufelius - šį kartą IRRI eksperimentas ir net labai pavykęs !!!


Reikės:

100 g grietinėlės ( 30 % riebumo)

100 g pienisko šokolado su karamele ("Princas")

50 g juodo konditerinio šokolado

9 valg.š. maltų skrudintų lazdyno riešutų

6 valg.š. kama miltų


Apvoliojimui:

1 arbat.š. kakavos

1 valg.š. kama miltų



Gaminimo eiga:

Kaitinimo inde supilti grietinėlę, sudėti gabaliukais sulaužytą pienišką šokoladą su karamele, kaitinti arba ant silpnos ugnies, arba bain-marie.



Vėliau sudėti gabaliukais sulaužytą juodą šokoladą ir maišyti iki vienalytės masės.


Supilti maltus skrudintus lazdyno riešutus, kama miltus - viską gerai išmaišyti. Palikti pilnai atvėsti.
Suformuoti kamuoliukus, juos apvolioti kama miltų/kakavos mišinyje- pastatyti nakčiai šaltai ( šaldytuve).


Kitą dieną, įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių karščio, ant kepimo skardos sudėti kama triufelius, kepti ~15-20 min.
Išimti iš kepimo skardos sudėti ant grotelių - palikti pilnai atvėsinti.

Sodraus šokoladinio prieskonio, itin trapūs riešutiniai kepti triufeliai :) idealiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio ;)

Galima variacijos su baltu šokoladu ir kitais riešutais kaip : migdolai, graikiški ar anakardžių, pekano ir pan.

Skanaus ;)

3 komentarai:

  1. Ooo jetau kokie nerealūs ir kaip aš jų noriu! Dar kartą prakeikiu faktą, jog neturiu orkaitės :)) Bet labai labai geras receptas, ačiū! Ir šiaip visi tokie įdomūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hmmm... turbūt esu visai atsilikusi nuo virtuvės naujienų, bet kas yra kama miltai? ar yra LT?ar juos galima kažkuo pakeisti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Varna, jie tikrai skanūs :) ech, gaila, kad daug neišeina suvalgyti (šį malonumą kitiems palieku) :D

    Reda, kama miltai - tai kelių javų mišinys ( kviečiai+rugiai+miežiai+žirniai) jie rupiai malti ir skrudinti. Deja, jų rasi tik Estijoje ( bent Lt tokių nesu mačiusi,todėl davau saviškiui užsakymą, kad iš estų man parveštų) Na dėl jų pakeitimo tai galima bandyti kokius grikių miltus(irgi yra šie specifinio skonio)arba pačiai pasigaminti kama miltus namų sąlygomis ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails