Mon 4 heures bricoleur pasiūlytas receptas puikiai pavyko ( iš antro karto :))) )
pirmas kartas baigėsi tuo, kad visa tešla išbėgo per kepimo formos kraštus ir teko šveisti tiek pačią orkaitę, tiek kepimo indą, skardą ir t.t.t..... ir tik dėl to, kad pasirinkau ne tokią kepimo formą, kokią iš pat pradžių ir derėjo pasirinkti - aukštais kraštais !
taigi,
Receptas:
- 4 - 5 bananai ( labai gerai prinokę)
- 200 g rudojo cukranendrių minkštojo cukraus
- 1 arbat. š. vanilinio cukraus
- 110 g minkšto sviesto (+ mažas gabaliukas kepimo formai)
- 2 kiaušiniai
- 100 g grietinės ( 40 % riebumo)
- 180 g miltų
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1/2 arbat.š. geriamosios sodos
- 100 g pekano riešutų
- 4 -5 valg.š. rudojo cukraus Demerara
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Stambiai sumalti pekano riešutus..
..ir šakutės pagalba sutrinti nuluptus bananus.
Sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų ir minkštą sviestą šakutės pagalba iki vientisos masės .
Sudėti trintus bananus, išplaktus kiaušinius ir grietinę- viską gera išmaišyti.
Kitame inde išmaišyti ir persijoti miltus su kepimo milteliais ir geriamaja soda - viską suberti į pirmąjį mišinį ir gerai išmaišyti.
Suberti pskaldytus pekano riešutus - gerai išmaišyti.
Kaip išgauti traškią plutelę?
Sviestu gausiai gausiai ištepti kepimo formą ir pabarstyti ruduoju Demerara cukrumi .
Supilti paruoštą masę , paviršiuje išdėlioti griežinėliais supjaustytus likusius bananus.
Paviršių gausiai apibarstyti Demerara cukrumi - taip išgaunama itin traški pyrago plutelė.
Sviestu gausiai gausiai ištepti kepimo formą ir pabarstyti ruduoju Demerara cukrumi .
Supilti paruoštą masę , paviršiuje išdėlioti griežinėliais supjaustytus likusius bananus.
Paviršių gausiai apibarstyti Demerara cukrumi - taip išgaunama itin traški pyrago plutelė.
Pastatyti kepti 35-45 min.
Pyragas būna iškepęs, kai jo paviršius dailiai paruduoja ir medinis iešmukas ( kuriuo bakstelėjus į pyragą) išlieka sausas / švarus ( t.y. neaplipęs tešla).
Iš kepimo formos išimti dar šiltą pyragą , leisti pilnai jam atvėsti - ragauti :))))
Aš palikau kepimo formoje orkaitėje visai nakčiai - ryte patikrinus : pygaro plutelė tokia pat traški, o pats pyragas labai drėgnas , minkštas :) Dieviško aromato :)
Verdiktas : nerealus...ypač pastovęs per naktį ... vidus saikingai saldus, puikiai dera su išorine traškia cukraus plutele...itin lengvai karamelizuotos/glazūruotos bananų riekelės pygaro viršuje, švelnus pekano riešutų skonis, itin sotus, ir lengvai virškinamas...tikrai vertas solidaus pyrago vardo :) bei iškepimo dar ir dar ir dar kartą :)
Skanaus :)
nu kaip skaniai atrodo :) :) :) , paskaiciau ir gaminimo budas ne toks jau sudetingas :), gal net ir as issikepsiu :) :) :)... kada nors :) :) :) ...
AtsakytiPanaikintiskanus, jis velniškai skanus, toks sodrus jo skonis - ir nieko netrūksta ;) aha, ir paruošiamas nesudėtingai. manau, galima bandyti pekano riešutus keisti į kokius graikiškus, aišku skonis bus kiek kitoks :)
AtsakytiPanaikintinoriu noriu ir aš šito pyrago :)) o jau kaip viliojančiai jis atrodo!
AtsakytiPanaikintiAsta, aha, geras jis ;) kaip tik su MB kalbėjom, kad neblogai būtų savaitgaliui tokio pyragiuko nors mažą gabaliuką suvalgyti - ech, planai aiškūs - bananai nupirkti , belieka vėl iškepti, tik šį kartą jau tik sau :))) ( o šis buvo Mamų dienai iškeptas)
AtsakytiPanaikinti