
Receptas iš Mutfak Sirlari blog'o (šį kartą gerokai pakoreguotas)
Reikės :
* 400 g damų pirštelių (sausainių)
* 300 g petite beure (sausainių
* 4 kiaušiniai
* 1 puodelis rudojo cukraus
* 4 valg. š. minkšto sviesto
* 2 stiklinės ( ~ 400 ml) pieno
* 1 arbat. š. (kupinas) kepimo miltelių
* 2 valg. š. tirpios kavos
* 10 valg. š. razinų
* 2 didelės kriaušės
* 1 pok. migdolų plokštelių
* cukraus pudros

Damų pirštelius (sausainius) ir petite beure (sausainius) sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų.
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės.
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.
Į kaitinimo indą sudėti sviestą, suberti tirpią kavą ir kaititni ant mažos ugnies iki sviestas pilnai išsilydys, supilti pieną užkaitinti (bet neužvirti ).
Nukelti nuo ugnies, atvėsinti ir sulipti į kiaušinių ir cukraus plakinį - viską išmaišyti.
Suberti sumaltus petite beure ir damų pirštelius. Viską gerai permaišyti.
Suberti kepimo miltelius, vėl viską gerai sumaišyti.
Sudėti razinas - vėl viską gerai permaišyti.
Paruoštą masę sukręsti į kepimo formą, ant tešlos paviršiaus sudėlioti ( truputį įspaudžiant į pyrago tešlą) riekelėmis pjaustytas kriaušes.
Paviršių pabarstyti migdolų plokštelėmis.
Pastatyti kepti ~ 60 - 90 minučių.
Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti ir prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Gal truputį sausokas, todėl arbata kava prie šio pyrago pageidautina :)
Taip pat galima patiekti su ledais...

Skanaus ;)
Atrodo tiesiog puikiai! Gaila, kad mano orkaitė nenuspėjamai kepa - gaila gerus produktus būtų sugadinti.
AtsakytiPanaikintiAtrodo nuodėmingai skaniai, žinok :)
AtsakytiPanaikinti