Mane šie sausainiai sužavėjo savo tikroviška į šampinjonus panašia forma....
Taigi pirmas bandymas įdomiai gavosi , nes kai ką keičiau pagal save ir rezultatas kiek kitoks nei turėjo būti, bet skonio nė kiek neįtakojo :)
Dabar net nebepamenu, pagal kurį receptą gaminau šiuos sausainius, mat perverčiau jų nemažai :)
Reikės :
* 180 g kambario temperatūros sviesto ( minkšto)
* 1 puodelis cukraus ( paprasto)
* 2 kiaušinis
* 2 valg. š. vanilės ekstrakto
* 400 g kukurūzų krakmolo
* 1 valg. š. kepimo miltelių
* 1 puodelis miltų
* kakavos miltelių
* vandens
* siaurakaklio stiklinio butelio
Sviestą supjaustyti gabaliukais, sudėti į indą, suberti cukrų, miltus, kepimo miltelius, kukurūzų krakmolą, įmušti abu kiaušinius - viską labai gerai išminkyti , įpilti vanilės ekstrakto - vėl viską gerai perminkyti iki vientisos puskietės masės.
Iš paruoštos masės suformuoti burbulą, įdėti į indą ,uždegnti maistine plėvele ir palikti šaltai ( šaldytuve) 1 val. (aš palikau geram pusdieniui...)
Masė gerokai sukietėjusi, ją minkyti gan sudėtinga.
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių karščio.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. ant jo sudėti tešlos rutuliukus - palikti pakankamai erdvės, nes jie bekepdami gerokai išsiplečia.
Tada į vandens stiklinę pamirkyti stiklinio butelio kaklelį ir jį įstatyti į lėkštutėje subertą kakavą. Tokį "aprengtą" butelio kakliuką švelniai įspausti į tešlos rutuliuką - tai suformuojamas grybo kotelis ir tamsus apvadėlis.
Skardą su šampinjonais pastatyti kepti ~ 15-20 min. Iškepusius sausainius perdėti ant grotelių - leisti pilnai atvėsti.
Ragauti prie arbatos ar kavos ;)
Puikus variantas priešpiečiams ;)
Beje, šių pirmųjų forma nė kiek neprimena pievagrybius... tokie it blyneliai, bet labai gardūs , trapūs, truputį kietoki, bet trapūs.
Kitas bandymas visai netrukus :D ( bandžiau kepti antrą šampinjonų partiją tą pačią dieną :) )
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą