Receptas iš chef Nini kulinarinio blog'o.
vietoje orginaliame recepte nurodytų vyšnių pasirinkau gražiai prinokusias ir sultingas trešnes, kurios irgi puikiai tiko :)
Reikės :
70 g cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
50 g miltų
18 trešnių
1 arbat. š. naminio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
* Trynius atskirti nuo baltymų, išplakti su cukrumi iki purumo.
* Įpilti vanilės ekstrakto, gerai išmaišyti.
* Įmaišyti miltus mentelės pagalba.
*Atskirame inde išplakti baltymus iki standžių baltų putų, atsargiai įmaišyti į trynių masę ( baltymų masę dedant dalimis)
* Nuplauti trešnes ir sudėti ant tešlos lengvai spustelėjus ( svarbu, kad pati uoga nepaliestų kepimo formelės dugno)
* Pastatyti kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
* Atvėsinti sudėliojus ant grotelių , tik tada išimti iš kepimo formelių.
su gaivia trešnių rūgštele, puikiai derančia prie minkštučio saldumo...
Atrodo nuostabiai. Ir verčia mane gailėtis, kad palikau keksiukų formą namie :(
AtsakytiPanaikintiIndre,
AtsakytiPanaikintigalima kepti kaip pyragą, kepimo skairdoje ir po to gabaliukais supjaustyti. Aišku ne toks vaizdas, bet skonio tikrai nepakeis ;)
dar artimuose planuose tokie minkštučiai su ricotos sūriu ;)