Receptas iš chef Nini kulinarinio blog'o.
vietoje orginaliame recepte nurodytų vyšnių pasirinkau gražiai prinokusias ir sultingas trešnes, kurios irgi puikiai tiko :)
18 -ai mini minkštučių
Reikės :
70 g cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
50 g miltų
18 trešnių
1 arbat. š. naminio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
* Trynius atskirti nuo baltymų, išplakti su cukrumi iki purumo.
* Įpilti vanilės ekstrakto, gerai išmaišyti.
* Įmaišyti miltus mentelės pagalba.
*Atskirame inde išplakti baltymus iki standžių baltų putų, atsargiai įmaišyti į trynių masę ( baltymų masę dedant dalimis)
* Nuplauti trešnes ir sudėti ant tešlos lengvai spustelėjus ( svarbu, kad pati uoga nepaliestų kepimo formelės dugno)
* Pastatyti kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
* Atvėsinti sudėliojus ant grotelių , tik tada išimti iš kepimo formelių.
iti minkšti...
kvepiantys vanile ...
oriniai it biskvitiniai pyragėliai...
su gaivia trešnių rūgštele, puikiai derančia prie minkštučio saldumo...
Manau, drąsiai galima varijuoti ir su kitomis uogomis , tik šios suteikia žavesio, nes turi ilgas uodegėles, už kurių galima patogiai ir greitai pačiupti iš anksto nusižiūrėtą minkštutį :))))
Skanaus ;)
Atrodo nuostabiai. Ir verčia mane gailėtis, kad palikau keksiukų formą namie :(
AtsakytiPanaikintiIndre,
AtsakytiPanaikintigalima kepti kaip pyragą, kepimo skairdoje ir po to gabaliukais supjaustyti. Aišku ne toks vaizdas, bet skonio tikrai nepakeis ;)
dar artimuose planuose tokie minkštučiai su ricotos sūriu ;)