2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

Minkštučiai su trešnėmis

be ilgų įžangų pristatau itin paprastą greitai paruošiamą ir gardų desertą : minkštučiai su trešnėmis :)

Receptas iš chef Nini kulinarinio blog'o.

vietoje orginaliame recepte nurodytų vyšnių pasirinkau gražiai prinokusias ir sultingas trešnes, kurios irgi puikiai tiko :)

18 -ai mini minkštučių

Reikės :

70 g cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
50 g miltų
18 trešnių
1 arbat. š. naminio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

* Trynius atskirti nuo baltymų, išplakti su cukrumi iki purumo.

* Įpilti vanilės ekstrakto, gerai išmaišyti.

* Įmaišyti miltus mentelės pagalba.

*Atskirame inde išplakti baltymus iki standžių baltų putų, atsargiai įmaišyti į trynių masę ( baltymų masę dedant dalimis)

* Paruoštą masę sudėti į kepimo formeles.

* Nuplauti trešnes ir sudėti ant tešlos lengvai spustelėjus ( svarbu, kad pati uoga nepaliestų kepimo formelės dugno)

* Pastatyti kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

* Atvėsinti sudėliojus ant grotelių , tik tada išimti iš kepimo formelių.


iti minkšti...
kvepiantys vanile ...
oriniai it biskvitiniai pyragėliai...


su gaivia trešnių rūgštele, puikiai derančia prie minkštučio saldumo...

Manau, drąsiai galima varijuoti ir su kitomis uogomis , tik šios suteikia žavesio, nes turi ilgas uodegėles, už kurių galima patogiai ir greitai pačiupti iš anksto nusižiūrėtą minkštutį :))))

Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Atrodo nuostabiai. Ir verčia mane gailėtis, kad palikau keksiukų formą namie :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre,

    galima kepti kaip pyragą, kepimo skairdoje ir po to gabaliukais supjaustyti. Aišku ne toks vaizdas, bet skonio tikrai nepakeis ;)

    dar artimuose planuose tokie minkštučiai su ricotos sūriu ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails