taip magėjo išbandyti visai nesenai gamintus lietinių pyragėlius-plikytinukus , tik į tešlą papildomai įdedant kokį įdarą - norėjau sužinoti, ar lygiai taip pat išsipūs ir bus tuščiaviduriai...
taigi : receptas lygiai tas pats
tik dar papildomai įdėjau smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio (gerą saują) ir supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų... pagardinau druska, maltais juodaisiais pipirais bei maltu muskato riešutu.
Gavosi pyragėliai , tiesa, pilnaviduriai, bet tokie išraiškingo skonio matyt dėl sūrio ir pomidorų ( tiesa, pastarieji turėjo riebalo (aliejus) )
Tik kepant jie neišsipūtė į balionus :D kažkiek pakilo. Jų vidus gavosi gan minkštas, kiek porėtas , bet ne tuščiaviduris. ;)
* gan įdomus eksperimentas - neturi jokio "skylėtumo" kaip kad lietinių plikytinukai
* kažkiek (dalinai) primena Gougères
* vis tik geriau rinktis įdarą( priedą) kuris visiškai neturi riebalų ir yra gan smulkus.
* verta ir toliau bandyti pvz. su smulkintomis alyvuogėmis, gerai nusausintais špinatais ir pan.
Skanaus ;)
superiniai :) kepsiu dar ne kartą ir vis eksperimentuosiu su įdarais. Ačiū
AtsakytiPanaikintiDowe Ba, džiaugiuosi, kad patiko ! ;)
PanaikintiSkanu, tik mazai:) dariau su dziovintais abrikosaisvi dziugu...irgi ne tusviaviduriai, manau kaltas suris..
AtsakytiPanaikinti