2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Lietinių keksiukai - užkandiniai !






 taip magėjo išbandyti visai nesenai gamintus lietinių pyragėlius-plikytinukus , tik į tešlą papildomai įdedant kokį įdarą - norėjau sužinoti, ar lygiai taip pat išsipūs ir bus tuščiaviduriai...
 
taigi : receptas lygiai tas pats
tik dar papildomai įdėjau smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio (gerą saują) ir supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų... pagardinau druska, maltais juodaisiais pipirais bei maltu muskato riešutu.
 


Gavosi pyragėliai , tiesa, pilnaviduriai, bet tokie išraiškingo skonio matyt dėl sūrio ir pomidorų ( tiesa, pastarieji turėjo riebalo (aliejus) ) 





Tik kepant jie neišsipūtė į balionus :D kažkiek pakilo. Jų vidus gavosi gan minkštas, kiek porėtas , bet ne tuščiaviduris. ;)  


 
Komentarai:

* gan įdomus eksperimentas - neturi jokio "skylėtumo" kaip kad lietinių plikytinukai
* kažkiek (dalinai) primena Gougères
* vis tik geriau rinktis įdarą( priedą) kuris visiškai neturi riebalų ir yra gan smulkus.
* verta ir toliau bandyti pvz. su smulkintomis alyvuogėmis, gerai nusausintais špinatais ir pan.

Skanaus ;)

3 komentarai:

  1. superiniai :) kepsiu dar ne kartą ir vis eksperimentuosiu su įdarais. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanu, tik mazai:) dariau su dziovintais abrikosaisvi dziugu...irgi ne tusviaviduriai, manau kaltas suris..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails