šiandieninė idėja pietums - gal ir užtrunka paruošti, bet verta dėmesio.
abu su vyru pasiraitoję rankoves pietums pasigaminome štai tokį puikų plikytą daržovių pyragą , o gal tai pavadinus minkšta plikyta vegetariška pica ? žodžiu, pavadinimas skonio tikrai neįtakoja, nes patiekalas gavosi puikus, sodraus skonio ir aromato, minkštas su smagia plikyta plutele.
prie reikalo:
Gaminimo laikas : 30-45 min.
6 didelėms porcijoms reikės:
Pagrindo tešlai:
* 2 kiaušiniai
* 8-10 valg. š. miltų
* geras žiupsnis druskos
* pieno
Pyrago/picos įdarui :
* viduržiemo jūros prieskonių
* alyvuogių aliejaus
* 1 dailus baklažanas
* 1/2 poro
* vyšininių pomidoriukų
* 1/2 indelio saulėje džiovintų pomidorų
* smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
1. Tešlos ruošimas:
iš nurodytų ingredientų paruošti lietinių skystumo tešlą: kiaušinius lengvai išplakti šluotele, pagardinti druska, suberti miltus - išmaišyti, kad neliktų gumulėlių, tada palengva pilti pieną vis pamaišant ( neperplakti tešlos) iki skystos lietinių blynų tešlos.
2. Pagrindo kepimas:
gan didelę kepimo skardą lengvai ištepti aliejumi, dalį paruoštos tešlos supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti. Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, iki pagrindas kiek apkeps.
3. Įdaro ruošimas:
Giliame inde sumaišyti alyvuogių aliejų (~ 50 ml) su viduržiemio jūros prieskoniais. Per pusę perpjauti vyšninius pomidoriukus, sudėti į indą su aliejumi ir prieskoniais. Susmulkinti saulėje džiovintus pomidorus. Baklažaną supjaustyti gabaliukais ir pakepinti sausoje keptuvėje iki suminkštės ir sudėti į indą su vyšniniais pomidoriukais, išmaišyti. Smulkiai supjaustyti porą, pakepinti keptuvėje, sudėti į indą su balkažanais ir pomidoriukais. Viską išmaišyti.
4. Pyrago/picos kepimas:
Ant kiek pakepusio pagrindo sudėti paruoštą įdarą, ant viršaus tolygiai pabarstyti smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį , ant viršaus užpilti likusią tešlos dalį, vėl pastatyti kepti 20 -30 min. iki paviršius pradės kiek pūstis, į paviršių iškels įdarą bei dailiai apskrus. Iškepusį pyragą/picą palikti pilnai atvėsti, patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Komentarai:
* tai dar viena nauja versija lietinių plikytinukų , tik jau kaip pyrago/picos pavidalu.
* puikus kai visiškai atvėsta - tad rekomenduoju palaukti ;)
* įdarui galite naudoti ką tik sugalvosite - įvairias daržoves, sūrius ir pan.
* puikiai tiktų šaltiems užkandžiams - tereikia supjaustyti gabaliukais
* tokiu pat pricipu galima kepti ir individualiomis porcijomis ( pvz. naudojant keksiukų formelę)
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą