2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Bananai, kepti meduje, su migdolų drožlėmis


 
Jei reikia greitai paruošiamo, išvaizdaus ir nelabai kaloringo deserto, tai šis variantas kaip tik Jums ! ;)

Receptas adaptuotas pagal : Recettes de cuisine sur Ôdélices



2 porcijoms:

Reikės:

* 2 didesni gerai prinokę bananai ( geriau kuo tiesesnės formos)
* 2 valg. š. natūralaus medaus
* sauja migdolų ploštelių ( drožlių)


Gaminimo eiga:

1. Gerai nuplauti bananus, perpjauti kiekvieną bananą į 4 dalis pusiau ( odelės nenulupti).
2. Sudėti bananų griežinėlius į kepimo formą ( sustatyti kaip cilindriukus).
3. Ant bananų viršaus užlašinti/ užtepti medaus, pabarstyti migdolų drožlėmis.
4. Pastatyti kepti 15-20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.

Ragauti dar šiltus.

 
 




 

Komentarai:

* kelios minutės ruošimo, keliolikai kepimui - ir svečiams, ir  namiškiams turėsite puikų desertą.
* galima vietoje migdolų dėti kokoso drožles ar stambiau maltus lazdyno riešutus.
* arba tiesiog bananus pakepti su kokoso drožlėmis ar žiupsneliu malto cinamono.
* patiekti su plombyriniais/vaniniliais ledais.


Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. kaip idomu! ir kaip jie dailiai ptamseja isoreje;

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, bananų išorinė odelė iš ties dailiai pajuoduoja bekepant. Maniškių dar ne pilnai pajuodavusios, nes bananai švieži buvo su stora skūrele. ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails