2 porcijoms:
Reikės:
* 2 didesni gerai prinokę bananai ( geriau kuo tiesesnės formos)
* 2 valg. š. natūralaus medaus
* sauja migdolų ploštelių ( drožlių)
Gaminimo eiga:
1. Gerai nuplauti bananus, perpjauti kiekvieną bananą į 4 dalis pusiau ( odelės nenulupti).
2. Sudėti bananų griežinėlius į kepimo formą ( sustatyti kaip cilindriukus).
3. Ant bananų viršaus užlašinti/ užtepti medaus, pabarstyti migdolų drožlėmis.
4. Pastatyti kepti 15-20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Ragauti dar šiltus.
* kelios minutės ruošimo, keliolikai kepimui - ir svečiams, ir namiškiams turėsite puikų desertą.
* galima vietoje migdolų dėti kokoso drožles ar stambiau maltus lazdyno riešutus.
* arba tiesiog bananus pakepti su kokoso drožlėmis ar žiupsneliu malto cinamono.
* patiekti su plombyriniais/vaniniliais ledais.
Skanaus ;)
kaip idomu! ir kaip jie dailiai ptamseja isoreje;
AtsakytiPanaikintiaha, bananų išorinė odelė iš ties dailiai pajuoduoja bekepant. Maniškių dar ne pilnai pajuodavusios, nes bananai švieži buvo su stora skūrele. ;)
AtsakytiPanaikinti