2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Dangiškieji Raffaello - kokoso riešutų ir balto šokolado triufeliai



Baltojo šokolado ir kokoso triufeliai, su skrudinto lazdyno riešuto šerdele ... primena tikruosius Raffaello - kas jų nemėgsta ? ... 

Taigi, kaip ir priklauso,  savaitgalio pradžiai pažymėti , siūlau pasigaminti puikiuosius švelnaus skonio kokosinius triufeliukus.  Reikės skirti šiek tiek daugiau laiko, mat pati triufelių masė yra iš ties minkšta, tad jai reikia 24 valandų, kad pilnai sustingtų ir būtų galima suformuoti dailius rutuliukus.


 receptas adaptuotas pagal   



~ 25 vnt. triufeliams

Reikės:

* 100 g baltojo šokolado
* 50 g kokoso kremo ( ne pieno)
* 50 g kokoso drožlių
* saujelė skrudintų lazdyno riešutų be luobelės
* 5 valg. š. paskrudintų kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Ištirpinti baltą šokoladą su kokoso kremu, vandens vonelėje, nuolat pamaišant, iki vientisos masės.
Kaitinimo indą nukelti nuo ugnies, suberti  50 g kokoso drožlių - viską išmaišyti - palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Atvėsusią masę pastatyti šaltai (šaldytuve) 24 valandoms, kad masė sustingtų.

Kitą dieną sausoje įkaitintoje keptuvėje lengvai apskrudinti kokoso drožles, suberti į plačią lėkštę ir palikti pilnai atvėsti.

Kaip paruošti skrudintus lazdyno riešutus: lazdyno riešutus suberti į sausą įkaitintą keptuvę ir keletą minučių pakaitinti, vis pamaišant iki luobelė pradės atšokinėti nuo riešutų paviršiaus.
Rankomis nuvalyti luobelę nuo pakepintų lazdyno riešutų, palikti visiškai atvėsti.


Iš šaldytuvo ištraukti kokoso masę, arbatinio šaukštelio pagalba kabinti masę ir rankose greitai suformuoti rutuliukus į kiekvieno vidų įspaudžiant po skrudintą nuvalytą lazdyno riešutą.
Apvolioti paskrudintose kokoso drožlėse.
Paruoštus triufeliukus pastatyti šaltai mažiausiai valandai , o dar geriau - kelioms.

Patiekti iš karto iš šaldytuvo.






Komentarai:

* tai itin lengvai paruošiamas desertas
* nepersaldūs (ne tokie saldūs kaip pirktiniai - man tai didelis privalumas)
* traškūs paskrudinti lazdyno riešutai šiems balto šokolado ir koko triufeliams suteikia papildomą rafaelišką skonį : )
* į pačią masę galima įlašinti Malibu likerio - suteiks papildomą skonį ir aromatą.
* į vidų galima visai nieko nedėti - irgi bus puikūs nekieti triufeliukai.


Skanaus ;)

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails