2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Nesaldūs krekeriai - iš speltos miltų ir riešutų/sėklų


Šiandien dar vienas atkastas receptas, nors gaminta buvo prieš kelias savaites... Tai pirmieji kepti sūrūs krekeriukai - tokie labiau prie sveikų variantų. ;)


Receptas adaptuotas pagal  www.suite101.com

kalnui krekeriukių

Reikės:

* 2 puodelių Spelta miltų
* 1/4 puodelio migdolų
* 1/4 puodelio saulėgrąžų sėklų
* 1/4 sezamo sėklų
* 1/4 linų sėklų
* 1 arbat. š. druskos
* 1/4 puodelio pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
* 3/4 puodelio vandens

Gaminimo eiga:

Smulkintuvu arba kavos malimo mašinėle sumalti sėklas ir migdolų riešutus iki miltų.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Giliame inde suberti speltą miltus, sumaltus riešutus ir sėklas bei druską.

Atskirame indelyje sumaišyti aliejų su vandeniu ir supilti ant sausų ingredientų mišinio.  Masę išminkyti iki vienisos masės.
Iškočioti kočėlo pagalba plono sluoksnio lakštą ( max 3-5 mm, ne storiau) supjaustyti gabaliukais.
Sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pastatyti kepti 10 -15 minučių iki krekeriai dailiai apskrus.

Laikyti metalinėje dėžutėje.









Komentarai :

* na tikrai nesaldūs , sakyčiau kiek sūroki, tad mažinčiau druskos kiekį perpus.
* greitam pakramtymui - ir sveika, ir skaidulos ;)
* geriau rinktis neutralesnio skonio aliejų
* verta tešlą ploniau iškočioti - tada jie bus gerokai traškesni.


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails