2012 m. spalio 5 d., penktadienis

Šokoladinis kokosų riešutų pyragas .. .tirpstantis burnoje...


Vakar keptas, ech... neiškenčiau ir vėl vyrauja skanusis juodasis šokoladas, kurį iš ties labai mėgstu.

Receptas gan paprastas, paruošimas neužma daug laiko, tiek kad kepti beveik valandą...

Receptą nusižiūrėjau iš :    šokoladinio blog'o - ten tiek daug visokio šokoladinio ( ir ne tik ) gėrio !!!

Taigi, reikės:

Ingredientai:

200 ml kokoso pieno
200 g juodojo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
100 g sviesto
100 g miltų
300 g cukraus
3 kiaušinių
1 arbat. š. kepimo miltelių
100 g kokoso drožlių


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 160-180°c temperatūros.
Vandens vonelėje ištirpinti juodąjį šokoladą , tada kaitinimo indą nuimti nuo ugnies ir sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą - viską išmaišyti, iki sviestas pilnai išsilydys ir masė taps vienalytė. Supilti kokoso pieną - viską gerai permaišyti.

Kitame giliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, 80 g kokoso drožlių ir cukrų.
Įmušti po vieną kiaušinį, kaskart gerai išmaišius.

Ant viršaus supilti paruoštą šokolado/kokoso pieno mišinį ir viską labai gerai permaišyti iki vienalytės masės.

Paruoštą pyragui masę supilti į kepimo formą ( nemažesnę nei 20 cm skersmens) ir pastatyti kepti ~ 50 minučių. Ar iškepęs pyragas, galima patikrinti įsmeigus peilio galiuką į pyragą - šis turi likti sausas. Ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti, išimti iš kepimo formos. Prieš patiekiant paviršių galima pabarstyti likusiomis kokoso drožlėmis.










Komentarai :

* tikrai šokoladinis, bet neperįkyriai;
* kokoso prieskonis tiesiog puikiai dera su šokolado skoniu;
* nemažas cukraus kiekis kompensuoja juodojo šokolado kartumą, tad pyragas yra iš ties saikingo saldumo;
* beprotiškai trapus/traškus ir tuo pačiu toks minkštutėlis viduje;
- kitą kartą kepčiau atskiromis porcijomis ar keksiukų pavidalu (šį kartą jį supjausyti buvo gan sudėtinga - vis trupėjo :D )


Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. o kokioj formoj kepti? turiu tą didesnę apvalią ar pailgoj kekso formoj galima?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mytaste, aš kepiau pailgoje formoje. Bet šiaip nėra skirtumo. ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails