2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Fetos / cukinijų blyneliai


Jau vakar vakare suplanuoti šios dienos pietūs pavyko puikiai - tai greita , lengva , skanu.

Receptas iš  


 12 - ai vidutinio dydžio blynelių

Reikės:

* 1 vid. dydžio cukinijos  (naudojau jauną žalią)
* 1/2 poro ( galima dėti svogūną) arba 1-2 česnako skiltelės sutrintos
* 2 kiaušiniai
* 60 -70 gr fetos sūrio
* 60 gr maltų džiūvėsių
* druskos, juodųjų pipirų
* žiupsnelis susmulkinto šviežio (džiovinto) baziliko

Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Nuplauti cukiniją, nupjauti jos galus, ir sutarkuoti stambia burokine tarka.
Nuplauti ir smulkiai supjautyti porą (arba svogūną) .
Giliame inde sudėti tarkuotą cukiniją ir smulkintą porą - viską gerai permaišyti.
Įberti smulkintą šviežią baziliką (arba tiks džiovintas)  bei sutrupintą mažais gabaliukais fetos sūrį.
Įmušti 2 kiaušinius, suberti maltus džiūvėsius, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Viską labai gerai permaišyti.
Šaukšto pagalba ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos išdėlioti paruoštą masę, suformuoti blynelius, jų paviršių kiek paspausti/paploti ranka.
Pastatyti kepti 10 - 15 min. iš abiejų pusių (t.y.:  10-15 min. vieną blynelių pusę apkepti, tada išimti iš orkaitės, apversti blynelius ir vėl pastatyti kepti 10-15 min.)

Patiekti dar šiltus su šviežiomis daržovėmis.

Puikiai tinka baltasis padažas, paruoštas iš liesos grietinėlės ( 10 % riebumo grietinėlę pakaitinti iki pradės tirštėti ant silpnos ugnies su 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo, pagardinti maltu muskato riešutu, pipirais, druska)











Komentarai:
* minkštučiai, aromatingi ir visiškai neriebūs - čia privalumas;
* galima valgyti ir šiltus kaip antrą patiekalą ir šaltus - kaip užkandį.
* pakeitus svogūną arba porą česnako skiltelėmis, šių blynelių aromatas ir skonis dar geresnis ;)
Skanaus ;)

8 komentarai:

  1. Einu kepti blynelių. Šios dienos vakarienei. Ačiū už taip laiku pamėtėtą idėją.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O liuks, kad orkaitėj! Dabar reiks užsipirkus fetos/ala fetos turėti šią mintį, nes pakišai PRVALAI daryti :D Nors sąrašę jau long long time... dzėkavoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Joa, mane pačią labai sužavėjo, kad nereikia riebaluose kepti ;)Jie tokie sausučiai paviršiuje, o viduje minkštutėliai. Jau vyrą spėjau prainformuoti ,kad gaus tokius pietus į darbą vežtis- labai patogu ir skanu , net jei jei pilnai atvėsę ;) O kas dėl fetos sūrio, tai aš jo iki šio patiekalo nemėgau, dabar jau keičiu nuomonę :D Vis tik tai visai valgomas sūris :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanus kepsneliai, dekui uz recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puski, džiaugiuosi, kad patiko ;) Kitą kartą pabandykite su česnaku ( poro ar svogūno visai nededant) jie dar puikesni išeina ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, o cukinija maždaug kiek cm? Nes jos yra mazesnes, baklažano didžio ir didesnės?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesiog jaunos žalios cukinijos ;) ne tos sumedėjusios. ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails