2012 m. spalio 23 d., antradienis

Moliūgų soufflé su vytintu Serrano kumpiu


 Recepta adaptuotas pagal  Talons Hauts & Cacao

6 ramequins indeliams (arba 1 didelei kepimo formai ~ 20 cm skersmens ir ~ 10 cm aukščio)

Reikės:

* 300 g de moliūgo, supjaustyto gabaliukais.
* 50 g sviesto
* 230 ml pieno
* 75 g miltų
* 5 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 100 g vytinto Serrano kumpio
* geras žiupsnis lukštentų moliūgo sėklų
* maltas muskato riešutas
* druska
* malti pipirai


Gaminimo eiga:

1. Išvirti moliūgo gabaliukus garuose arba sūdytame vandenyje iki moliūgas pilnai suminkštės.      Palikti nuvarvėti, sutrinti į košę šakutės arba blenderio pagalba.

2. Įkaitinti orkaitę iki  180-200° C.
Kepimo formeles ( formą) ištepti gabaliuku sviesto, pabarstyti miltais ir pastatyti į šaldytuvą.

3. Kaitinimo inde išlydyti sviestą ant mažos ugnies, supilti vienu ypu miltus. Energingai išmaišyti  plakimo šluotele kaitinant ~ 2 min. 
Supilti pieną palaipsniui vis paplakant, kad nesusidarytų gumulėlių.
Kaitinti iki padažas sutirštės.
Pagardinti druska, pipirais, maltu muskato riešutu.
Įmaišyti kiaušinių trynius.

4. Nukėlus indą nuo ugnies, sukrėsti į moliūgų košę, įmaišyti sutarkuotą parmezano sūrį bei vytinto kumpio gabaliukus.

5. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki baltų standžių putų ir jas atsargiai įmaišyti į moliūgų masę.

6. Supilstyti masę į kepimo formeles (formą), paviršių pabarstyti lukštentomis moliūgo sėklomis.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki  160-190° C ir pastatyti kepti 20-25 minutes.
Patiekti iš karto su šviežiomis daržovių salotomis.






Komentarai:

* iš ties lengvas virškinimui patiekalas
* moliūgų piurė galima paruošti ir moliūgo gabaliukus iškepant orkaitėje sausai - tada nereikės nuvarvinti jokio skysčio.
* kumpio galima visai nedėti.
* parmezano sūrį galima pakeisti kitokiu sūriu ( mozarelos gabaliukais, fetos ar tofu sūriu )

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails