2013 m. sausio 8 d., antradienis

Kam pačiam pasigaminti konditerinį vamzdelį (cilindro formos) pyragaičių kepimui ?


ką gi, pribrendo reikalas mažai pamokėlei - nuo A iki Z , kaip pačiam pasigaminti konditerinius vamzdelius, skirtus pyragaičiams kepti.
Kai laiko vamzdelių paieškoms pervažiuoti visą Vilnių nebėra, o sūrio kišenėlių recepto išbandymo atidėti nebeįmanoma ...  tenka  suktis iš padėties :

visų pirmą pabandžiau tiesiog susukti iš folijos cilindrinį vamzdelį, ir deja, gautas rezultatas manęs visai netenkino : taip pagamintas vamzdelis nelaikė savo formos, o apvyniotas tešlos juostele - gerokai apsilamdė.
Tad teko pasukti galvą, ką būtų galima apvynioti aliuminio kepimo folija, kad :

* išlaikytų savo cilindinę formą
* ilgai tarnautų.

Eureka !!! Stalčiuje kaip tik voliojosi besibaigančio kepimo popieriaus rulonėlis, kurio viduriukas -cilindriukas yra iš gan kieto ir storo kartono - manau, šis bus pats tas !


Paimame vidinį kartoninį rulonėlį nuo : kepimo popieriaus, kepimo rankovės, maistinės plėvelės, tos pačios kepimo folijos ( tinka bet kuris) perpjauname pusiau (o galima ir nepjauti, palikti tokį ilgą, ~ 30 cm ilgio) ir apsukame aliuminio kepimo folija kaip kokį saldainį.


Tada kyšančius kepimo folijos galus susukame ir įspaudžiame į vamdelio vidų.







Voila - turime puikų konditerinį vamzdelį, kuris yra:

*atsparus karščiui ,
*netoksiškas,
*daugkartinio naudojimo ir labai
*ekonomiškas !!!

Dabar belieka lašeliu aliejaus ištepti vamzdelio paviršių ir apvynioti tešlos juostele - taip tešla neprilips prie vamzdelio paviršiaus ir bus žymiai lengviau nuimti iškepusį cilindrinį pyragaitį ;)

Esant reikalui, (pvz. likę tešlos likučiai ant vamzdelio paviršiaus) galima drąsiai pakeisti folijos sluoksnį kitu, nauju : tiesiog nuvyniojame seną, ir užvyniojame naują kepimo folijos sluoksnį.




beje, jei taip pagamintų vamzdelių diametras  ( iškeptų pyragaičių vidinis skersmuo man gavosi : ~ 3,5-4 cm ) Jums atrodys per didelis, tai yra kita idėja : tiesiog paimti medinius šaukštus ( tinka ir pvz. metaliniai įrankiai) juos apvynioti aliuminio kepimo folija kaip kad čia |( galima vieną , galima ir po kelis šaukštus į vieną sudėti ir apvynioti,  priklausomai nuo to, kokio reikia skersmens) :



paviršių vos vos patepti aliejumi , apvynioti tešlos juostelėmis ir pastatyti kepti - Šiuo atveju vamzdelių diametras bus tikrai mažesnis ir tiks skystesniems įdarams ;) tik tiek, kad tokio mažo skersmens pyragaičių įdarymui teks rinktis konditerinį švirkštą :D

Smagaus darbavimosi !

2 komentarai:

  1. cha! ir aš buvau tokį susigalvojus! http://www.7ravioli.com/cukriniai-rageliai-receptas/html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D Smagu !!! geras sutapimas, vakar gaminau ir kepiau, o kaip tik šiandien užtikau ir pas tave šią idėją. Tie visi kartoniukai -puikus dalykas antram gyvenimui prikelti !!! tinka praktiškai nuo bet ko, svarbu, kad nebūtų jokių dažų ant jų ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails