Šį kartą duoklė sveikesniams sausainėliams :)
Šaldytuve gulėjo dėžutė špinatų, o jau senokai planavau kažką tokio sausainiško/špinatiško išbandyti , taigi, gavosi puikūs baltyminiai ( be įprastinių miltų ) rutuliukai.
Idėją nusičiupau iš blog'o Sütüme, sarelleme karışma! ir savaip pritaikiau :
Taigi , receptas:
Reikės:
* 1 puodelis avinžirnių miltų
* 1 puodelis sojų miltų
* 1 puodelis migdolų miltų
* 100 g šviežių špinatų
* 1 valg. š. anakardžių sviesto ( galma dėti ir kitokį)
* 1 kiaušinis
* 1 valg.š. natūralaus medaus
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* 1/2 arbat. š. tarkuoto muskato
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 ° C temperatūros.
Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, išskyrus vanilinį cukrų.
Špinatus nuplauti, nusausinti ir peiliu smulkiai sukapoti.
Į dubenį sudėti sukapotus špinatus, įmušti kiaušinį, sudėti anakardžių sviestą, medų - viską gerai išminkyti.
Gautą masę pabarsyti vaniliniu cukrumi ir vėl minkyti iki vientisos masės.
Iš gautos masės suformuoti rutuliukus - jei tešla limpa prie rankų , tereikia šiek tiek sudrėkinti delnus šaltu vandeniu.
Rutuliukus sudėti ant kepimo skardos ir pastatyti kepti 15-20 minučių iki rutuliukai dailiai paruduos.
Komentarai:
* paprasti, bet sveiki
* sotūs, puikiai tinka greitai užkandai
* nepadauginti imbiero ir muskato riešuto, kitaip bus tokie poaštriai ;)
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą