2012 m. birželio 12 d., antradienis

Baltyminiai špinatų sausainėliai/rutuliukai

Šį kartą duoklė sveikesniams sausainėliams :)

Šaldytuve gulėjo dėžutė špinatų, o jau senokai planavau kažką tokio sausainiško/špinatiško išbandyti , taigi, gavosi puikūs baltyminiai ( be įprastinių miltų ) rutuliukai.

Idėją nusičiupau iš blog'o Sütüme, sarelleme karışma! ir savaip pritaikiau :

Taigi , receptas:
Reikės:

* 1 puodelis avinžirnių miltų
* 1 puodelis sojų miltų
* 1 puodelis migdolų miltų
* 100 g šviežių špinatų
* 1 valg. š. anakardžių sviesto ( galma dėti ir kitokį)
* 1 kiaušinis
* 1 valg.š. natūralaus medaus
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* 1/2 arbat. š. tarkuoto muskato
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos

Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 ° C temperatūros.

Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, išskyrus vanilinį cukrų.

Špinatus nuplauti, nusausinti ir peiliu smulkiai sukapoti.

Į dubenį sudėti sukapotus špinatus, įmušti kiaušinį, sudėti anakardžių sviestą, medų - viską gerai išminkyti.

Gautą masę pabarsyti vaniliniu cukrumi ir vėl minkyti iki vientisos masės.

Iš gautos masės suformuoti rutuliukus - jei tešla limpa prie rankų , tereikia šiek tiek sudrėkinti delnus šaltu vandeniu.

Rutuliukus sudėti ant kepimo skardos ir pastatyti kepti 15-20 minučių iki rutuliukai dailiai paruduos.




Komentarai:

* paprasti, bet sveiki
* sotūs, puikiai tinka greitai užkandai
* nepadauginti imbiero ir muskato riešuto, kitaip bus tokie poaštriai ;)


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails