2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Avokadų/aguonų keksiukai su braškėmis

avokadas - tai vienas mėgstamiausių mano vaisių/daržovių . Jį galiu valgyti bet kokiame pavidale - tiek sūriai , tiek ir saldžiai.

Šį kartą siūlau išsikepti mirtinai minkštus, ir tookiuuuusss orinius keksiukus, kad skonis Jus tiesiog priblokš ;) tas nutiko mano antrai pusei - pagal jį : ragaujant visiškai nesitiki to nerealaus lengvumo jausmo , kuris aplanko vos atsikandus šio žalsvai rausvo keksiuko :)

Pačios tešlos receptas adaptuotas pagal J'veux être bonne rastą avokadų pyrago su avokadų kremu receptą  (apie tai dar bus vienas saldus ir extra avokadinis įrašas ... ;) )

12-15 vid. dydžio keksiukų:

Reikės:

Tešlai:

* 2 vid. d. prinokusių avokadų
* 180 g cukraus
* 50 g minkšto sviesto
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų ( pudros , kitaip : maltų migdolų)
* 1-1,5 arb. š. kepimo miltelių
* 4 valg. š. citrinos sulčių
* žiupsnis druskos

Įdarui:

* 12-15 vnt. nedidelių šviežių braškių

Eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 160°C temperatūros.

Nulupti avokadus, išimti kauliukus ir supjaustyti gabaliukais, sudėti į smulkintuvą, supilti citrinos sultis ir viską sumalti/sutrinti iki vientisos masės/piurė.

Į avokadų masę sudėti minkštą sviestą, supjaustytą gabaliukais, suberti cukrų ir vėl viską gerai sutrinti, sumalti iki vientisumo.

Tada sudėti 4 kiaušinių trynius (baltymus saugoti atskirai) ir išmaišyti iki vientisos homogeniškos masės.

Atskirame inde suberti miltus, aguonas ir migdolų miltus bei įberti kepimo miltelius - viską labai gerai permaišyti. Paruoštą mišinį po truputį ( dalimis, pvz.: aš įmaišinėjau kas 2 valg. šaukštus) įmaišyti į avokadų masę - viską gerai permaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.

Kitame inde išplakti baltymų su žiupsniu druskos iki baltų standžių putų.
Išplaktus baltymus atsargiai dalimis mentelės pagalba vis keliant iš apačios į viršų įmaišyti į paruoštą avokadų masę.

Paruoštą avokadų tešlą išdėlioti į keksiukų kepimo formoje sudėliotus popierinius kepimo krepšelius : ant dugno dėti po šaukštą tešlos, tada įstatyti po šviežią braškę ir sustatytų braškių viršų padengti likusia avokadų tešla.

Pastatyti kepti ~25 minutes. atsivelgiant į orkaitės kaitrumą ;) Iškepusius avokadinius keksiukus išimti iš orkaitės, ir perkelti ant grotelių pravėsti.

Voila ! Dabar jau galima ragauti ir megautis jų neįtikėtinu purumu, minštumu ir gaivumu bei nuostabiomis spalvomis ;)










Komentarai:

* tiesiog tobuli ! tai skaniausi keksiukai iš visų mano kada nors keptų :)
* nieko nekeisčiau :D
* tokie minkšti, tuo apčių drėgni ir tokie oriniai ir gaivūs
* nėra jokio sprangumo ar sausumo - kas yra labai gerai.
* avokado skonio beveik nesijaučia - t.y. neįmanoma nustatyti iš ko jie kepti :)
* avokadų žalia spalva puikiai dera su rausva braškių spalva

* " < Profitez-vous ! > " , kaip prancūzai pasakytų... ;)


Skanaus ;)

3 komentarai:

  1. Šitie keksiukai užkariavo mano receptų išbandymų sąrašo garbingą pirmąją vietą! Jau taip gražiai atrodo, kad net aš, maža keksiukų gerbėja, būtinai juos kepsiu. Puikiai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Justine Doveile, smagaus kepimo ir lauksiu atsiliepimų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išvaizda tai įspūdinga. Tikiu ir skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails