Šiandieninė gardi ir lengva vakarienė. Sveika ir maistinga.
Ko daugiau reikia prieš visas treniruotes ... ;)
Be ilgų įžangų , iš karto pateikiu super duper nesudėtingą receptuką, atkastą kulinariniame blog'e Station gourmande
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų ( galima keisti paprastais)
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Suformuoti šaukšto pagalba kepsniukius dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Komentarai:
* nesudėtinga ir greitai paruošiama.
* gaivūs ir stebėtinai neriebūs ( kad ir kepti keptuvėje)
* minkšti ir aromatingi - puikiai dera kaliandra su imbieru (nors kitą kartą gaminant pastarojo dėčiau dar mažiau :D )
* labai gera šviežios daržovės
*gardūs tiek karšti kaip antram patiekalui, ir šalti kaip šaltam užkandžiui.
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
Kaip ir skanu, bet arba miltu mazai buvo, ar ka bet cukinijos tragiskai svilo...
AtsakytiPanaikintina, matyt kepimo ugnis buvo per didelė, nes prisvilti tikrai neturėtų ;)
Panaikintipatariu visoms savo draugems
AtsakytiPanaikinti