Idėją užmačiau pas Indrę ( pastaruoju metu daug idėjų ten gaudausi ... traukia tie sveikuoliški dalykėliai :) )
Receptas :
naudota 15 cm skersmens šarnyrinė kepimo forma
Tamsusis sluoksnis:
* 1/2 puodelio maltų migdolų riešutų
* 1/2 puodelio datulių pastos/džemo
Baltasis sluoksnis:
* 1 + 1/2 puodelio anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį)
* 1 citrino sulčių
* 1-2 a.š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
* 70-80 gr puodelio skysto kokosų sviesto,
* 4- 6 arbat. š. natūralaus medaus
Rausvasis sluoksnis:
Rausvasis sluoksnis:
* 1-1 + 1/2 puodelio šaldytų aviečių
* 1/2 paruoštos baltojo sluoksnio masės
Gaminimo eiga:
* 1/2 paruoštos baltojo sluoksnio masės
Gaminimo eiga:
Šaldymo formą iškloti maistine plėvele ( arba kepimo popieriumi) .
Rudasis sluoksnis:
Maltus migdolus sumaišyti su datulių pasta/džemu iki vientisos masės.
Gautą masę sukrėsti į šaldymo formą ir tolygiai paskirstyti
Ruošti anakardžių varškę:
Mirkytus anakardžių riešutus sudėti į smulkintuvą, supilti skystą kokosų sviestą/aliejų, įpilti vanilės ekstrakto bei citrinos sultis, sudėti medų ir viską labai gerai sutrinti/sumalti iki vientisos balkšvos masės.
1/2 dalį masės išimti ir tolygiai paskirstyti ant rudojo datulių/migdolų sluoksnio.
Rausvasis sluoksnis:
Į likusią smulkintuve baltąją masę suberti šaldytas avietes (jų neatšildžiau ir taip puikiai susimalė) ir sumalti/sutrinti iki vientisos rausvos spalvos masės. gautą masę tolygiai paskirstyti ant baltojo sluoksnio.
Paruoštą desertą uždegnti maistine plėvele ir pastatyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandoms (geriausiai 4- oms valandoms.)
Prieš patiekiant palikti kambario temperatūroje max 30 min, kad kiek suminkštėtų.
Komentarai:
* sąlyginai gan gretai paruošiamas.
* nuostabus šaldytas desertas.
* jokių pieno produktų, nors skonis primena varškės kremą.
* šis šaldytas desertas puikiai pjaustomas it torčiukas.
* galima patiekti iš karto ištraukus iš šaldiklio - bus puikūs ledai pyrago pavidalu.
* galimi įvairiausi variantai : keisti uogas , vaisius ir pan.
Skanaus ;)
Na va, greitai galėsim kurti "Mes už anakardžių varškę" Facebook grupę :D aš, beje, gavau pastabą iš žaliavalgių, kad anakardžiai visai nėra raw (nes kaitinami norint nuimti lukštą) ir kad alkoholis (vanilės esencija) irgi nėra raw (nes irgi verdamas). "Pff, kokie nedraugiški" pagalvojau ir nusprendžiau nesidalinti savo varške. Man daugiau liks :D
AtsakytiPanaikintiO galima paklausti, koks pyrago formos skersmuo ir kur tu ją pirkai? Nerandu mažų formų, visos kažkodėl tik armijos pyragams kepti skirtos :)
Molto bella di due colori
AtsakytiPanaikinticiao
Voriuk, ai nesuku dėl to galvos ;) jei būčiau prisiekusi 100 %-inė žaliavalgė-tada taip, būtų galima knaisiotis iki begalybės, kur čia tikras raw reikalas, o kur ne ;)
AtsakytiPanaikintiMan pilnai užtenka, pagrindo, kad tai sveika ir mažai termiškai apdorota.
Formeles radau TP, skersmuo 15 cm -pats tas dydis nedideliam desertui gaminti.
Stefania, grazie ;)
AtsakytiPanaikintiTą patį apie tą RAW ir anakardžius skaičiau užvakar.. bet man jau kai neapdirbta, nekepta, neprifarširuota visko, jau ir yra RAW. Menka čia smulkmena. Dar tie patys RAW\foodistai nevisada žino, kad anakardžiai apdirbti būna :) Už tatai skanu ir nesuku galvos ir :))
AtsakytiPanaikintiŠiandien gaminau šį nepakartojamą skanėstą, tik avietes pakeičiau braškėmis. Skonis fantastiškas, svečiai buvo sužavėti, tad kai sulauksim aviečių derliaus, gaminsiu vėl, tik tąkart jau su avietėmis, ir pavaišinsiu sesę, kuriai anakardžiai+avietės=rojus. :):):)
AtsakytiPanaikintikeistai paprasta, taigi, na jie savo tiesas žino, ( kaip ir mes ) to tikra inenuginčysi, bet tos visos plonybės... gal kada nors :D
AtsakytiPanaikintiDziugi, ech, kaip smagu, kad patiko ! tai iš ties labai gardus dalykas- o jei dar galima užšaldyti ir laikyti iki prisireikia - patogiau nebūna ;)
Norejau pasiteirauti ar ji galima tiekti tik kaip ledu torta ar jis gali but tiekiamas ir kambario temperaturos?Ir kaip skaniau :) ?
AtsakytiPanaikintiAciu
ir taip ir taip ;) tik pirmu atveju jis bus kietesnis, antru atveju jis bus gan minkštokas ;)
PanaikintiLabai gardus desertas! negaliu atsidžiaugti :)
AtsakytiPanaikintiTik man kažkodėl visai nesustingo apatinis (migdolų/datulių) sluoksnis :/ nuotraukoje matau, kad jis turėtų būti toks pat kietas kaip ir viršutiniai sluoksniai. Gal numanot, kodėl taip galėjo nutikti?
vivex, apatinis sluoksnis gaunasi minkščiausias iš visų sluoksnių, bet ne perlabiausiai ;)
PanaikintiSveki, kuom galima pakeist datuliu dzema? Taaaip uzsinorejau sio deserto,bet siuo metu neturiu datuliu!:(
AtsakytiPanaikintiGalima keisti į džiovintas slyvas ;))
PanaikintiSveiki, šeimoje turiu alergišką riešutams asmenį, o pyragas toks viliojantis. Kuo galečiau pakeisti anakardžių pyrago sluoksni :/?
AtsakytiPanaikintiAnonime, hmmm, geras klausimas. Anakardžiai sudaro pagrindą šio pyrago recepto. Jei juos keisti kažkuo kitu, skonis nebus toks koks turi būti. Galima bandyti trinti bananus ir bananų masę naudoti, bet tai bus daugiau panašu į bananinių ledų pyragą. Arba naudoti minkštą sojų sūrį ar kietą (tik sumalti).
AtsakytiPanaikintiSveiki.Kiek ml sudaro, vadinamas Jūsu puodelis? :) aciu :)
AtsakytiPanaikinti1 puodelis atitiktų: 235 ml , 1/2 puodelio: 120 ml
PanaikintiSveiki, o kokosų sviestas yra tas pats kas kokosų aliejus?
AtsakytiPanaikintivieni sako taip, kiti, ne. aš manau, kad kokosų sviestas yra tirštesnis. ;)
PanaikintiKokį naudojat smulkintuvą, kad gerai susmulkintu riešutus?
AtsakytiPanaikintiGeriau imti galingesn5, kad neperkait7 variklis malti per kelis kartus su pertraukomis. ;)
Panaikinti