Taigi, pateikiu puikius sausainėlius prie kavos ar arbatos ;)
Receptas adaptuotas pagal
15 -ai didelių rutuliukų
Reikės:
- 50 g kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
- 50 g migdolų pudros ( maltų migdolų riešutų)
- 100 g kokoso sviesto ( arba 80 g minkšto paprasto sviesto)
- 85 g rudojo cukraus
- 100 g avinžirnių miltų ( galima keisti į paprastus kvietinius)
- 1 kiaušinio trynys
- 10 valg. š. vandens
Apvoliojimui:
- 2 valg. š. granuliuoto cukraus
- 2 valg. š. migdolų miltų
1- Sumaišyti kakavos miltelius, migdolų pudrą, cukrų ir miltus.
2- Į sausų ingredientų mišinį sudėti kokosų sviestą ( arba paprastą sviestą) ir rankomis maišyti/ minkyti, iki sviestas bus įminkytas į trupinius. Jei masė byra trupiniais, yra per sausa, įpilkite keletą šaukštų vandens. Vėliau įminkyti 1 kiaušinio trynį. Iš paruoštos masės suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai (šaldytuve) 1-ai valandai.
3- Įkaitinti orkaitę iki 170°. Iš šaldytuvo išmti masę, palikti keliolikai minučių kambario temperatūroje, kad vos vos suminkštėtų. Iš masės suformuoti rutuliukus. Juos apvolioti cukraus / midolų miltų mišinyje , sudėlioti ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Arba sudėti į miniatiūrinius popierinius krepšelius - žymiai patogiau ;)
4- Pastatyti kepti ~ 15-20 minučių. Ką tik išimti iš okaitės šie sausainėliai dar minkštučiai , o pilnai atvėsę sutvirtėja.
2- Į sausų ingredientų mišinį sudėti kokosų sviestą ( arba paprastą sviestą) ir rankomis maišyti/ minkyti, iki sviestas bus įminkytas į trupinius. Jei masė byra trupiniais, yra per sausa, įpilkite keletą šaukštų vandens. Vėliau įminkyti 1 kiaušinio trynį. Iš paruoštos masės suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai (šaldytuve) 1-ai valandai.
3- Įkaitinti orkaitę iki 170°. Iš šaldytuvo išmti masę, palikti keliolikai minučių kambario temperatūroje, kad vos vos suminkštėtų. Iš masės suformuoti rutuliukus. Juos apvolioti cukraus / midolų miltų mišinyje , sudėlioti ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Arba sudėti į miniatiūrinius popierinius krepšelius - žymiai patogiau ;)
4- Pastatyti kepti ~ 15-20 minučių. Ką tik išimti iš okaitės šie sausainėliai dar minkštučiai , o pilnai atvėsę sutvirtėja.
Komentarai:
* idealūs mano skonio receptoriams, tad nieko nekeisčiau :)
* aromatingi ir šokoladiniai, tuo pačiu trapūs/birūs ir minkšti , su traškiu paviršiumi.
* sakyčiau, tokie triufelinio tipo sausainėliai.
* įdomumo dėlei galima varijuoti su skirtingų riešutų miltais ar naudoti kitokius miltus pvz. išbandyti sojų ar ryžių.
Skanaus ;)
Your biscuits looks fantastic! Lovely photographs :)
AtsakytiPanaikintiEmily Lynne, thank you ;)
AtsakytiPanaikinti