
Taip, juk galima nevargti ir nusipirkti praktiškai bet kurioje ekologiškų produktų parduotuvėlėje, bet namie gaminta ir liks namie gaminta -niekas to nepakeis :)))
Taigi, reikės :
* 200 gr migdolų
* 4 valg. š. kokoso aliejaus

Gaminimo principas yra suberti riešutus ir kokosų aliejų į blenderį ( smulkintuvą) ir malti iki vientisos skystokos masės. Lygiai taip kaip ir gaminant anakardžių sviestą.
Taip, tai užima laiko, nes malant riešutų masė neturi užkaisti.
Taigi, tai užtruks kažkur ~ 1 val. su pertraukomis kas kažkiek minučių.






* puikus, sveikas migdolų riešutų sviestas
* jaučiasi švelnus kokoso aromatas su migdolų prieskoniu.
* galima drąsiai naudoti kaip užtepą ant duonukų ar kepiniuose, desertuose, padažuose ir pan.
* taip pat galima migdolus blanširuoti (užpilti verdančiu vandeniu ir lengvai nuimti rudą odelę) prieš malant ir truputį padžiovinti orkaitėje - taip sviesto spalva bus šviesi, balkšva.
* skystas kokosų aliejus tik pagreitina migdolų riešutų sumalimą.
* laikyti šaltai (šaldytuve) , sandariai užsukamame indelyje.
* kambario temperatūroje jis suminkštėja, t.y. tampa skystas, o šaldytuve palaikytas kiek sustingsta, t.y. galima kabinti peiliu.
Skanaus ;)
O koks kiekis sviesto gaunasi iš tų 200 g migdolų? Galvoju gaminti didesnį kiekį.
AtsakytiPanaikintiAčiū.
kažkur panašiai ir gaunasi ;) verta gaminti ir didesnį kiekį - labai greitai suvartojama ;))
PanaikintiAr migdolus reikia pakepinti? Na as nenorėčiau kepinti, bet gal gautųsi nelabai skanu?
AtsakytiPanaikintiDalia, vis tik verta kiek padžiovinti orkaitėje ( ar maisto džiovintuve) migdolus, kad gautųsi iš ties geras ir skanus jų sviestas. Tuo lab, jei naudosite išmirkytus ir nuluptus migdolus ( taip išgaunamas šviesios spalvos midolų sviestas) -juos būtina labai gerai išdžiovinti.
Panaikinti