ech, visi tie riešutiniai sviestai... tiesiog negaliu prieš juos atsilaikyti.., Neperseniausiai baigėsi anakardžių sviestas, tad vėl reikėjo papildyti atsargas.
Taip, juk galima nevargti ir nusipirkti praktiškai bet kurioje ekologiškų produktų parduotuvėlėje, bet namie gaminta ir liks namie gaminta -niekas to nepakeis :)))
Taigi, reikės :
* 200 gr migdolų
* 4 valg. š. kokoso aliejaus
Gaminimo eiga:
Gaminimo principas yra suberti riešutus ir kokosų aliejų į blenderį ( smulkintuvą) ir malti iki vientisos skystokos masės. Lygiai taip kaip ir gaminant anakardžių sviestą.
Taip, tai užima laiko, nes malant riešutų masė neturi užkaisti.
Taigi, tai užtruks kažkur ~ 1 val. su pertraukomis kas kažkiek minučių.
Komentarai:
* puikus, sveikas migdolų riešutų sviestas
* jaučiasi švelnus kokoso aromatas su migdolų prieskoniu.
* galima drąsiai naudoti kaip užtepą ant duonukų ar kepiniuose, desertuose, padažuose ir pan.
* taip pat galima migdolus blanširuoti (užpilti verdančiu vandeniu ir lengvai nuimti rudą odelę) prieš malant ir truputį padžiovinti orkaitėje - taip sviesto spalva bus šviesi, balkšva.
* skystas kokosų aliejus tik pagreitina migdolų riešutų sumalimą.
* laikyti šaltai (šaldytuve) , sandariai užsukamame indelyje.
* kambario temperatūroje jis suminkštėja, t.y. tampa skystas, o šaldytuve palaikytas kiek sustingsta, t.y. galima kabinti peiliu.
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
O koks kiekis sviesto gaunasi iš tų 200 g migdolų? Galvoju gaminti didesnį kiekį.
AtsakytiPanaikintiAčiū.
kažkur panašiai ir gaunasi ;) verta gaminti ir didesnį kiekį - labai greitai suvartojama ;))
PanaikintiAr migdolus reikia pakepinti? Na as nenorėčiau kepinti, bet gal gautųsi nelabai skanu?
AtsakytiPanaikintiDalia, vis tik verta kiek padžiovinti orkaitėje ( ar maisto džiovintuve) migdolus, kad gautųsi iš ties geras ir skanus jų sviestas. Tuo lab, jei naudosite išmirkytus ir nuluptus migdolus ( taip išgaunamas šviesios spalvos midolų sviestas) -juos būtina labai gerai išdžiovinti.
Panaikinti