Indrės pamėtėta idėja - man kaip tikras atradimas (nors ir privengiu baltymų ir rūgščių derinių), iš pačių anakardžių gaminu puikų sviestą, kas labai patinka.
O šį kartą maloniai nustebino tai, kad gerai per naktį ar dvi išmirkyti/išbrinkę anakardžių riešutai įgyja tokį įdomų, primenantį varškę, prieskonį.
Tai viena iš puikaus RAW'inio (žaliavalgių) tipo šaldyto deserto dalis (apie kurį vėliau parašysiu)
Taigi, receptas:
Reikės:
* 1 + 1/2 puodelio anakardžių riešutų (natūralių, termiškai neapdorotų)
* 2 nedidelių citrinų sulčių
* 2 arbat.š. vanilės ekstrakto (naudojau naminį, pagamintą romo pagrindu)
* 4-6 arbat.š. natūralaus minkšto medaus
* 70-80 g kokosų aliejaus/sviesto
Anakardžių riešutus užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį išbrinkti. Man gavosi ~ 2 naktis brinkinti, bet pilnai pakanka ie vienos nakties.
Kitą dieną nupilti vandenį, pačius riešutus kelis kartus perplauti šaltu vandeniu ir sudėti į smulkintuvą.
Kartu sudėti medų, įpilti kokoso aliejaus ar sviesto ( jei jis sukietėjęs, pašildyti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje)
Įpilti vanilės ekstrakto, citrinos sulčių ir sumalti/sutrinti iki vientisos vienalytės masės.
Puikus vanilinę varškę primenantis tiek skonis tiek pati konsistencija : varškės kremas.
Labai gardu su šviežiomis uogomis.
Laikyti šaldytuve, sandariame inde.
Komentarai:
* iš ties įdomus variantas: varškės kremą primenanti konsistencija ir pats skonis.
* patiekus su šviežiomis uogomis - gaivus desertas. Galima puošti ir šokolado drožlėmis.
* galima varijuoti : ruošti tiek saldžiai, tiek nesaldžiai : pvz. kaip kokį pikantišką užtepą.
* geras negyvulinės kilmės baltymų šaltinis.
* puiki alternatyva tiems, kas negali mėgautis pieno produktais.
Skanaus ;)
Geriausia mano 2011 metų fotografija
Prieš 12 metų
tobulos akimirkos garantuotos :) sveika, gardu, ir knieti prieskoninę išmėginti... numanau, kad teks kelis maišiukus po 800 gramų parsinešti iš azijiečių, kol akcija..
AtsakytiPanaikintitikrai taip :) gėris tie riešutai- ko tik neprigalvojama iš jų pasigaminti kaip sveika alternatyva :)
AtsakytiPanaikinti