ir savaip adaptuotas :
15-ai didesnių kepsniukų
Reikės:
* 4 vid. dydžio morkų
* 2 vid. dydžio obuolių
* 2 -3 kiaušiniai
* 1 svogūnas ( dėjau 1-ą porą)
* 60-100 gr džiūvėsių (aš bėriau kvietines selenas )
* 2 valg.š. smulkintų petražolių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* žiupsnis juodųjų pipirų
* žiupsnis druskos
* saujelė tarkuoto parmezano sūrio
Eiga:
- Nuplauti, nuskusti morkas ir obuolius, sutarkuoti burokine tarka.
- Nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti porą (arba svogūną)
- Įkaitinti orkaitę iki 160 - 180°C temperatūros.
- Giliame dubenyje sudėti tarkuotas morkas bei obuolius, smulkintą porą, džiūvėsius (arba selenas) , įmušti kiaušinius, pagardinti prieskoniais.
- Viską labai gerai išmaišyti.
- Rankomis suformuoti kepsnelius ir sudėlioti ant kepimo skardos patiesto kepimo popieraus.
- Kepsniukų paviršių galima pabarstyti trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.
- Kepti ~ 30 minučių.
- Patiekti iš karto dar karštus kaip antram patiekalui. Arba atvėsusius kaip užkandžiams.
Komentarai:
* super greitai paruošiami;
* labai gardžiai kvepiantys;
* lengvai virškinami ir tuo pačiu sotūs;
* gali būti labiau padžiuvę (kaip kad manieji) arba labiau sultingesni;
* gardu su šviežiomis daržovėmis ir kokiu grietinės/pomidorų tyrės padažu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą