2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Moliūgų ir migdolų pyragas su razinomis - pakvipo Kalėdomis...


 keptas , bandytas, eksperimentuotas.

Adaptuota pagal Real Sustenance


Reikės:

530 ml maltų migdolų
295 ml kukurūzų krakmolo
1 arbat. š. kepimo miltelių
150 ml cukraus ( galima keisti medumi)
3 dideli kiaušiniai
150 gr smulkiai sutarkuotų moliūgų tyrės
2 valg. š. kokoso aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
1 val.g š. tarkuoto cinamono miltelių
1 arbat. š. tarkuoto imbiero miltelių
1/2 arbat.š. druskos
2 valg. š. maltų linų sėmenų
50- 100 gr mirkytų razinų

Medaus/cinamono padažui (glazūrai)
1 valg. š. kokoso aliejaus
3-4 valg. š. natūralaus skysto medaus
1 valg. š. cinamono miltelių
1/2 arbat. š. tarkuoto
1 gera sauja smulkintų migdolų riešutų


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Į gilų indą suberti sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti, atidėti į šoną.
Kitame inde sumaišyti : moliūgų tyrę, kiaušinius, cinamoną, imbierą, druską, linų sėmenis ir kokoso aliejų . Viską išplakti iki vientisumo.
gautą skystą mišinį sumaišyti su sausų produktų mišiniu - iki vientisos masės. Suberti mirkytas razinas - viską dar kartą gerai permaišyti.
kepimo formą ( nemažesnę nei 20-25 cm skersmens) ištepti truputį riebalų , sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 50 -1 val.

Paruošti medaus / cinamono padažą(glazūrą):

Inde sumaišyti medų , cinamoną, kokoso aliejų, imbiero miltelius iki vientisumo.


Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir gausiai aplaistyti paruoštu medaus/cinamono padažu, paviršių apibarstyti smulkintais migdolų riešutais.
Vėl pastatyti kepti ~ 10 min.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti. Skaniausias kitą ar dar kitą dieną.









Komentarai :

* sotus gan birus ir tuo pačiu pusminkštis pyragas;
* tiek kvapas, tiek ir jo skonis primena kalėdinį meduolinį pyragą;
* truputėlį sausokas, bet taip apgaulingai;
* pačio moliūgų skonio nesijaučia visiškai;
* kitą kartą kepant gerokai daugiau įberčiau mirkytų razinų, jos suteikia papildomą drėgnumą pyragui;
* drąsiai galima jį perpjauti pusiau ir sutepti su kokiu kokoso kremo/moliūgų pertepimu;
* arba tiesiog gausiai sulaistyti prieš apliejant medaus/cinamono padažu(glazūra) ir pakepant.

Skanaus ;)

4 komentarai:

  1. nai nai nai :) ech tie moliūgai..jie užkvepina Kalėdomis.. :) morkų pyragas su prieskoniais kepamas, molūgai vėl su prieskoniais kepami.. Matyt rudens gėrybės ir prieskoniai matyt tam ir yra, kad nuteikinėtų šventėms :)
    Skaniai atrodo ir yra skanus neabejoju :) Neskanių dalykų nebūna :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš tikrųjų dar nei vienais metais nemačiau tiek receptų su moliūgais, kiek šiemet. O moliūgų kaip tyčia pirkti daug ir nematau (t. y. ieškot su žiburiu tenka). Mane tas receptas irgi labai sužavėjo. Tik pirmąkart perskaičius kokį pusvalandį ieškojau, kas tas psyllium husk yra. Kol galiausiai atkapsčiau, kad čia smiltinio gysločio milteliai, kuriuos kaip tyčia naudoju, tai labai sudomino pabandyti su jais ką nors iškepti :)
    O kvailas klausimas, bet gal kur teko matyti pirkti šviesių maltų linų sėmenų? Nes man taip norisi šviesaus pyrago/duonos, o visi, kuriuos nusiperku, būna tamsūs :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Keistai paprasta, o taip, kalėdomis tikrai jau kvepia, kiek ir beliko iki jų :D

    skanus ir iš ties sotus ir saldokas, sakyčiau, gal kiek daugokai cukraus, kitą kartą mažinčiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Voriuk, štai šito nedėjau nes neturėjau ir nesukau galvos :D bet verta jo paieškoti, beje kur jo LT rasti, gal žinai?

    dėl šviesių linų sėmenų, nea, neteko matyti, kažkaip neatkreipiau dėmesio.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails