

ir štai su gan dideliais pakeitimais pagal Tours et Tatines rastą receptą pateikiu puikų antrą patiekalą , tinkantį pietums arba ankstyvai vakarienei.

Reikės:
* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmenzano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.

Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.

Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.

Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.



* gan sotus ir tuo pačiu lengvai suvirškinamas patiekalas
* paprastai ir gan greitai paruošiama
* galima rinktis ir kitą sūrį, nebūtinai tofu
* jaučiasi savotiškas mėsos prieskonis ( nors mėsos - nė lašo)
* ruošiu nepaskutinį kartą
Skanaus ;)
Bandau kepti :) Žiūrėsim kas gausis
AtsakytiPanaikinti