![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU7i8gZj9L51y4AwkS94cp9Y3_kOPGY88Xzll53LC8VrWlUV6dNA0cKNcQMMA975Z06v-FqlgjaVtNqWRfJaBVzNHWNmiFh1lsMt7r9BvGkRzzURyHFw7v0LM8q8tClKhiJ6wP01mnR-M/s400/00.jpg)
![Nuoroda](http://www.blogger.com/img/blank.gif)
ir štai su gan dideliais pakeitimais pagal Tours et Tatines rastą receptą pateikiu puikų antrą patiekalą , tinkantį pietums arba ankstyvai vakarienei.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqPPydFAKC8jMdgZvYa02tBqkfi3iQ8WSSgPSiyr1zi6t9I0zl1Kuw_2rWib1a4haZL3A6ZkIu7-_VMsZVfNc3RgSAKCm7JiHWbcBnlWxYD2wCFsMOfMBILEqcqlfzxSm7-L9B_E81NSM/s400/01.jpg)
Reikės:
* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmenzano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEievLG2ROieIhVDTll9tTWpxR2lhrS6Qh-pFePCHDKtsCX8Un-uo9cdZ7Wi2eyWzy2jx-L1_LuvQuHWiu-6hQ4O1uojmjxP-bDn6aBXWsd_ffGMdyY8_69AjtSyObNuGWv094SGhzhUf2g/s400/03.jpg)
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg11JiBZKo0fXIzzv4lvYZnmJwtumeBRc6uOdXc8VUYDBH4iYd2TX2xii4O4i051JChwFXKBVrxH9ezqY_iFbS_zppgFj4jZnEsUhGCqB5VldqK9rGoobEtldoXS9tKmTIph9GToJZHVjo/s400/02.jpg)
Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwqkJzBbTqamASec6iFgHMhAJMdyA_PAneG-WwxC-4N3Kd2LMfxKD2CjYIqbi9SZGE_LqUKZuIXH8-pUUwKb_fM2ocdtfsXoGH9SO_SBAGR139Rmu7BzU3nM_vlGvmMN3EbYgl20Iua-s/s400/04.jpg)
Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmmAUHQStC8E_uEjL9T_wY6tD1tGRoA2qO_MOQHY0xCM961mdtCjBD8S5gRCLsAQJGhRhtJxyqaV86v-pq3Q5mCXZ2Qg0OxlY9e12_8ecU-VhFjdkTIn8qCptmk0bThulM6TjWXaDba9Q/s400/05.jpg)
Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGhjM8LlinqcbKFg5zCPU8aMDG8BqU59GOXRnvwj9D7UZvomVDzGU1_Qtr8pp8zae-jI_5cvqxo_Wn4LU6mFv9E5EJc_WtOHVXzvqTNJO-5kFLUrKVFRbpwG9UXVMvg0COGcDpeCd2qhQ/s400/06.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOuQZAOQik0NMf9X0o8KzEQh0E7rfPX8k84TJEAUkbQj3W_nLeytdDHKS7yzix9YEgbt4rJDy_L2SUElj4G6uEv-h4hoflRhbAxRzQLySHIpAS3iUfO-gQ9iK9FvR4A0FSCMNY_L23bJI/s400/07.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWsaKxcezISuVKZqSWd-rUsa4FBlMxEqTK5iGwY1JGCze-HUa0s2pVeIu0lhNxtLONw1g9nJsNo8WSmsbu9ZjwELZPtUXbjEUGpkiHS1TkrXl4yQhJkz-He7Vaqnkupt0l8aaCgende4k/s400/08.jpg)
* gan sotus ir tuo pačiu lengvai suvirškinamas patiekalas
* paprastai ir gan greitai paruošiama
* galima rinktis ir kitą sūrį, nebūtinai tofu
* jaučiasi savotiškas mėsos prieskonis ( nors mėsos - nė lašo)
* ruošiu nepaskutinį kartą
Skanaus ;)
Bandau kepti :) Žiūrėsim kas gausis
AtsakytiPanaikinti