![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXCT9_bZjdZah8OUENOX23O35Z30U-gJ6-rsRbT_k6J4kHWaJhhf3Mf8bE4KL8Tt7DbGFyys6AB0fA0pTx4yE0BgYYwQCU8piCDq3pwNSOSrKwUvDmGOznqvOr1Ow0UcQccDxYRDiy-Io/s400/00.jpg)
Šį kartą pateikiu daržovių kepsniukus / kepsnį. Gal ir nelabai šį kartą fotogeniški gavosi, bet iš ties gardūs :)))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW7eujUSwskxLBEoa_KvPhnneH4XCxlsu_GrYaqLSPFssSA6OA2fjjAiiKHM0HRNG3JHjbqgQvZG1UO8Q4MsrmoIeaJaaPhHeV8I5j9MTBgjDvXtwkRW86koxWTugD7BsDgVjC5d6skKY/s400/01.jpg)
Reikės:
* 2 jaunų žalių cukinijų
* 2 nedidelių bulvių
* 3 nedidelių morkų
* 2 kiaušinių
* 1 sauja tarkuoto Parmezano sūrio
* 1 skiltelė česnako
* 1 žiupsnis džiovintų petražolių
* druskos, maltų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidBbqL8xweC88Tambx36Mw25DOqefVtrTm1CFwx312q9-Imro2xld6VNuPuKA6deU0CR5bPc6I4dAvXayQNT9WGO4ubAa8ElB3s90e8aXP8hpGptsCAtAnVadvWfKTdYEPfYjmkBghuyU/s400/02.jpg)
Daržoves nuplauti, morkas ir bulves nuskusti.
Cukinijas sutarkuoti stambesne burokine tarka, o morkas ir bulves - smulkesne.
Nuspausti susidariusias sultis nuo daržovių tarkių.
Keptuvėje pakepinti sutrintą česnako skiltelę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, sudėti sutarkuotas daržoves ir palikti kepti/troškintis ~ 10minučių. Pagardinti prieskoniais.
Atskirai išplakti kiaušinius , įberti tarkuoto Parmezano sūrio - viską permaišyti.
Patroškintas daržoves perkelti į dubenį, su pilti kiaušinių/parmezano plakinį - viską gerai permaišyti.
Kepimo formas (naudojau keksiukų bei žemą pyragui) ištepti lašeliu alyvuogių aliejaus, apibarstyti maltais džiūvėsėliais.
Sudėti paruoštą daržovių masę į kepimo formas ir pastayti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių karščio.
Patiekti iš karto su šviežių daržovių salotomis.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR9v5pm1YWeFOUaujgj_ikQGBy8cnFrZSgd5kG_2xMhxSm_yHncMas_xHp5vnfXRSIjv9ymh5UlkoCXqDFIzpPkSP_mwWQwD-64wIaVNFkhZPxAgMkG5hJItrD6-AUJyX4CPx7WP0ih9I/s400/03.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ4Sy5hntHmdX7zwEeOiYlA_QoaA4yFhlysRVVy-jGKI-v7EloYq7VMEuQvqDgYXhwWjGOMudwwuaPNmTkDP4EqKGuD3AsVhNyEEwB8adgINGHUqH5gZDIrMpxMuq1XcppMOEIB3HK82w/s400/04.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSOlZnBXDZkddu2DKPnYmccVzJaoqTozAgeCL_x9JRvjE22uxUYErV2WQIatdl2sbVv3F7iYizqsxnjJG1neEbMZV-D4wW3Ez9NWrCt79tRtzNiYskxziauJyEteUtaLgF72p2V0S8QKE/s400/05.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBKZhYVmj-1djFE6YftmrRSexOlaSGuAPPtFMdDr6_M_HmxnSM_JVXCtgj0XShktG-rG9HtFYCnBHBPjeaHqaEfINNTH5VWGtDFaQH8FJ1xGc4Ksz4XzgN6-tcpcW8B4tPNwC4c83gjZk/s400/06.jpg)
* labai purūs ir minkštučiai
* gan sotūs, tad šalia puikiai derės šviežios daržovės
* galima nedėti parmezano - bus lengvesni
* kaip įmanoma labiau nuspausti susidariusias sultis nuo sutarkuotų daržovių tarkių
* tai gali būti puikus garnyras prie mėsos (mėsedžiams)
* kitą kartą bandysiu be bulvių
Skanaus ;)
Sveiki, kiek maždaug laiko juos reikia kepti? Iš anksto ačiū ;)
AtsakytiPanaikintiPilnai užteks kokių 15-20 minučių, iki dailiai apskrus. ;))
Panaikinti