2011 m. lapkričio 8 d., antradienis

Cukinijų suktinukai šafrano padaže

Tai labai panašu į visai neseniai gamintus šilkinius cukinijų kukuliukus kario padaže , tik šis variantas gerokai greitesnis + su šafranu ( labai magėjo išbandyti ir esu labai patenkinta rezultatu)

taigi, receptas :

1-2 porcijoms

Reikės :

cukinijų suktinukams:
* 2 jaunų cukinijų
* druskos

lengvam bešamelio padažui:
* 500 ml pieno
* 0,1 g smulkinto šafrano
* 8 arbat.š. kukurūzų krakmolo
* druskos
* maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).
8 arbat. š. kukurūzų krakmolo sumaišyti su 3-4 šafraninio pieno iki jis ištirps.
Gautą mišinį supilti į likusį šafraninį pieną ir gerai išmaišyti.
Kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant iki padažas sutirštės. Pagardinti druska ir maltais pipirais.


Cukinijas supjaustyti plonytėmis juostomis (su skutuku judančiais ašmeninis), apvirti 3 min. sūdytame vandenyje. Išgriebti iš vandens, palikti kiaurasamtyje nuvarvėti.
Cukinijų juostas susukti į ritinėlius, juos sustatyti kepimo formoje, gausiai apipilti paruoštu šafraniniu padažu.
Pastatyti kepti ~ 30 min, orkaitėje įkaitintoje iki 150-180 laipsnių temperatūros.

Komentarai :

* labai lengvai virškinamas patiekalas - didelis privalumas.
* subtilaus skonio ir aromato suteikiantis šafranas puikiai tinka pagardinti dietinį Bešamelio padažą.
* cukinijas rekomenduoju kuo geriau nuvarvinti.

* ir jų jokiu būdu nepervirti, kitaip bus gan sudėtinga susukti ritinėlius.
* mėsėdžiams galima įvynioti kokios vištienos filė gabaliukų.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails