![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMJcDEZwK1_UrhAsgLbl3GE8ptpe4Ldbd3Ag2TGoGXd9rJlgmhWeKMZvc7-4nnyhesSmq9NELhO3_TjNk7kZwsBjhpCBSoWSpahIGZHU7xmvdTrAjKXDa-ncJv3RXqscTwoAWHp_Rej6g/s400/00.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjci0Ppc5-ShquvYRmuzUBz4YvFCYCErMoMBZ_Ao6zAHVs07KZvdUxbNauDyFmTsNwmZciELiR08Xzdx_ARjgi4dh6BdPTDEfc0Ei5TES2NkeWx_-Wu8Fh6ill4WJHElT6qUTDZowC59oo/s400/01.jpg)
1-2 porcijoms
Reikės :
cukinijų suktinukams:
* 2 jaunų cukinijų
* druskos
lengvam bešamelio padažui:
* 500 ml pieno
* 0,1 g smulkinto šafrano
* 8 arbat.š. kukurūzų krakmolo
* druskos
* maltų pipirų
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivFCJCqkuJ4bf1mV3mK91ynGVZaDQxiYNX5OlyLc6oIjhO04h7KP5rzWIBoZM6Rf9Cm8USwQJB0mndTwJawdmeUPSaZqhEXhFNSlsCSdh7QnEVQrdLyaCvPMYQkHwgQIYpGWkgR37_-Ac/s400/02.jpg)
Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).
8 arbat. š. kukurūzų krakmolo sumaišyti su 3-4 šafraninio pieno iki jis ištirps.
Gautą mišinį supilti į likusį šafraninį pieną ir gerai išmaišyti.
Kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant iki padažas sutirštės. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkRBrCYIL-B6dd7Lt-F6F6Q348eTspyAkuJn1x-UtmPU-HoyYK6TSJSqELKnoOOm4p9koBgWk64fNEuwdZI-pjsQqNITaeUUhpakfc7q6nhTWw1Xme3ey1tlIFvJeQiCTEFAEwVP9bZxU/s400/03.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5NU9mJMV_2RGgN0e-uox8ZiUocUi0Coad6kiv2-QxHnXpsq90L7XX1uzo-ISR_o5z80Rvz0Oa0NG7VjB44VKE_IUSZtor5cwVLVvCKHF1t37Fg3z_U92_C6xL7F1SvGU9PcyHvDcPJj4/s400/04.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUE2NyfaX8hUDFXD0FH_aIXJsjlyyUWv23I5fItqfbu8jvM6hfQo6W5OaZBeJn8k5Z0V129Tjo5yK3k5y3t_c4I13dEt4Hi5rwZt5_yczZRKd13EPFPgyQ3pjZ63ZubR9rLdm8xho-82c/s400/05.jpg)
Cukinijų juostas susukti į ritinėlius, juos sustatyti kepimo formoje, gausiai apipilti paruoštu šafraniniu padažu.
Pastatyti kepti ~ 30 min, orkaitėje įkaitintoje iki 150-180 laipsnių temperatūros.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjc1_Tdlo9-Hk0hYqmmrfi4lBdE8oAaU_lq0pgJLR9c_1jr-Dx1Yw4Y4un9U-z4qX_wgAdepyCDArYn55oySCWacH0KXadoXL9oXDZsPRWXxfBIIo2PyJSv8MAmz8VduOTHhbYiuSxS9eg/s400/06.jpg)
* labai lengvai virškinamas patiekalas - didelis privalumas.
* subtilaus skonio ir aromato suteikiantis šafranas puikiai tinka pagardinti dietinį Bešamelio padažą.
* cukinijas rekomenduoju kuo geriau nuvarvinti.
* ir jų jokiu būdu nepervirti, kitaip bus gan sudėtinga susukti ritinėlius.
* mėsėdžiams galima įvynioti kokios vištienos filė gabaliukų.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą