![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxMzZfWuIASeqe2TBBAITRT1y906CO-f4IeInmtO19cWFZwo9202ibMDG2fh8FUutoSXYhZKv8gGDxZL0GxXXvnV1dFNriQsWtWAb1Bt1X3ker6LYzjKSRG8aPFoGQv2l1KVX_tJMEdiE/s400/00.jpg)
Tik savajį pavadinau kiek kitaip, pagal jo išvaizdą :)
![Nuoroda](http://www.blogger.com/img/blank.gif)
Receptas su korekcijomis :
* 700 ml grietinės (30 % riebumo )
* 2 stiklinės cukraus
* 4 bananai
* 600 g saldžių krekerių ( iš jų - 150 g su aguonomis)
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 1 gera sauja skrudintų lazdynų riešutų be luobelės
* 45 g migdolų plokštelių
* 2 valg.š. vaniles ekstrakto
* 1 indelis ( ~ 380 gr) virto saldinto kondensuoto pieno arba "Rududu"
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTff2lGXtGaOHp3FPuLyDFJj5jhKu8OrHv0Yl8kXpxFhrBIviRJ6OR3Jfe40l1LY_9ccfdZ6gQ2fBBNOijpPQnG5Rx38cdDfXOKQJI3YgbIh5vdAdBSi1OznTFQ3Mi8auPsjJRmCM9lp4/s400/01.jpg)
Bananus nulupti, sutrinti į tyrę ( šakute arba sudėti gabaliukus į blenderį ir permalti iki košės).
Paruoštą bananų tyrę sumaišyti su grietine, "Rududu", įberti cukraus , įpilti vanilės ekstrakto - viską gerai išplakti/išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę sumaišyti su migdolų plokštelėmis, saldžiais krekeriais ir gabaliukais sulaužytais šokoladiniais Selgos sausainiais. Palikti ~ 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto atsargiai permaišant , kad krekeriai ir sausainiai išbrinktų/suminkštėtų.
Gilų aukštą indą iškloti maistine plėvele ( šito aš nepadariau) ir sukrėsti pyrago masę, paslėgti, uždengti maistine plėvele ir pastatyti šaltai ( šaldytuve) 10-čiai valandų (arba per naktį) , kad pyragas galutinai "prisirptų" apstingtų.
Kitą dieną indą su mae ištraukti iš šaldytuvo ir išimti iš formos ( jei indas buvo ištiestas maistine plėvele- nebus jokių keblumų tai atlikti.. ( man, deja, teko atsargiai jį iškrapšyti su peiliu ir pagaliau šiaip netaip pavyko :) )
Pyragą išversti ant tortinės ar kokio padėklo, jo viršų apdėlioti skrudintais lazdyno riešutais, gausiai (kad šokoladas nutekėtų šonais) apipilti šokoladiniu glaistu, viršų papildomai papuošti skrudintais lazdyno riešutais.
Šokoladiniam glaistui :
Puikiai tinka šis Juodojo šokolado kremo receptas , tik paruošus kremą , reikia ilgai nelaukti ir puošti pyragą, mat kremas greitai stingsta ;)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXtJt3kIL5xq_k2GyYOvanLTwtdLG4ok5UAEakZDrmeingcMQbR8FQCaRdQQDcMFWGd04CDkCn149mOl0JxQl6Sp30jjYFrMtXtcm0C5U6hVeuTdhDId5wOYxGov2WZdBN0Sggd3Nheuo/s400/02.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjmynrVvkyE_dPjAYuH0yw7LXIRyVhL1tw_VFWrKEXP3zuMLyT0gPlaBd1E8i32m9qEn23DJB85-N1TqoAaV-my_iHQsUv1URqLodnLIeLvaiERfroCAs95OCT__w-bf3CeE2IwVbfuTo/s400/03.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD9069TYkjVgtmtz2BVug9lH-_OJj4GD3xqplJRTJVWwvC9vQCXaWMdEh8Ky4WrAf9sItaVeZi3NSg5CspUMM5w5jzWS-q2g-tONv8VG_vfbJkMM2mcVET4KbIaAS-xknOc8r9wb48vdo/s400/04.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwIjES9ApaW3E5VpPVJZ__mVIUA7GlwKqiKYpg9QBH-15PMMQnfGed3g1RpgZmZvEhCZIu7OA1i2Sy4HTNko-nEezOUAr_DLgD25rzh7imbXDk2O_cdqipxsG-6m0j-19RtSunyQ6yIhs/s400/05.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqzAAlRPSZw-fD_VxVYcU994XENmNQRdxBlNr5iVCAK_IhKYYp4dKX5fDM8zG5RZYRb980gnCZDJ2q6K5KOo_9CjtLWlR_VYqEXI7i9kxWfm-HsS3tHwv9ZgE5ZuzdtVDJLeCd7_duROs/s400/06.jpg)
* sakyčiau tai kaip desertas "Tinginys", tik kiek kitoks , gerokai minkštesnis.
* kitą kartą stingdinimo indą (formą) iškločiau maistine plėvele
* į pačią masę įberčiau karamelizuotų riešutų - būtų puikus kontrastas minkštai pyrago masei.
* paprastas, naminis, ne per riebus ir ne per sunkus ( priklausomai nuo suvalgyto kiekio :))) ) pyragas
* svorio atžvilgiu sunkus.... net ~ 3 ,4 kg svėrė
Skanaus ;)
Man tikrai patiktų. Mėgstu tokius šakar-makar, kai reikia skaniai ir iš to kas spintelėse :)
AtsakytiPanaikintiSkanu. ivertino ir kompanija. modernus tinginys. transportuojamas. puikus desertas vasaros piknikui.
AtsakytiPanaikintiIndre, tiksliai apibūdinta ;) tikrai tinka , kai reikia kokius sausainių likučius sunaudoti :)
AtsakytiPanaikintiKitada, labai smagu, kad patiko ;)aha, jo pervežimas iš ties nėra sudėtingas, o ir papuošti galima kaip a lia tortą :)
AtsakytiPanaikintio kaip padarete tokia auksta grazia forma? i ka dejote?aciu
AtsakytiPanaikintikaip padarete tokia auksta ir grazia forma? jei desiu i maiseli taip nesigaus, tiesa?
AtsakytiPanaikintikrist, masę sudėja į gan aukštą dubenį ;)
Panaikintio jei palaikyciau dvi paras? neisbrinktu per daug ar butu dar skanesnis? ta prasme padaryciau ji snd vakare (penktadieni) ir valgytumem tik sekmadieni po pietu? :)
AtsakytiPanaikintiJuste, per porą naktų šaldytuve paliktas neturėtų sutęžti tikrai ;)
PanaikintiLabai puikus tortas.
AtsakytiPanaikinti