![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCzdyp5_EYq-eu_klW1D99Q1-qICc8EDiQkHcRsOu-7CZicbXQRulPDaDU_8soQ38J7pqUB7QPja1od71IO1BgcEZhKyKet9-zAWyqefpK30l80aHQIrFOPx7CkP_pESPOjsc9wXv1Ufg/s400/00.jpg)
receptas iš La fleur d'oranger kulinarinio blog'o :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDr2RBN6sBvQS9chUTY8TGOXJ3Vf7oHdt5F08MUjl0-DO5_rhrnc4jUUZRclIhgL45t-j0QN5PCsB2c7AOXV7LUo8fDqgTVo5b5y1cQj-VhcuqVfw3iremoV4Asxmup7PwcXSN3VvcQjY/s400/01.jpg)
keksui:
* 200 g šokolado ( naudojau 65 % kakavos)
* 180 g cukraus
* 125 g sviesto
* 120 g miltų
* 5 kiaušiniai
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
įdarytiems obuoliams:
* 3-4 obuoliai (priklausomai nuo kepimo formos dydžio)
* keletas lašų citrinos sulčių
* 80 g razinų
* 120 ml apelsinų sulčių
* 1 valg. š. rudojo cukraus
* geras žiupsnis malto cinamono
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgY4-JPLhxJCV9XLAGKQ6X9Yyd1sUqSZqpjJSJrqFtSq9XXmkEBEkrJGkUHmjWf9CnYvceIcZLW5lMrIdVHH_LA9GjFWdEXXs-cSuME1eIQV50_Fb9ZDjProYMXd_FyFucUaqq-G85t7u0/s400/02.jpg)
Įdarytų obuolių ruošimas :
Nulupti ir išskobti obuolius , pamerkti į šaltą vandenį su keliais lašais citrinų sulčių ( kad obuoliai nepajuoduotų).
Į kaitinimo indą suberti razinas, supilti apelsinų sultis , įberti rudą cukrų ir maltą cinamoną, pastatyti ant vidutinio karštumo ugnies , palikti kaisti iki razinos kiek pabrigs ir lengvai karamelizuosis.
Iš indo išgriebti pabrinkusias razinas, kiek nuvarvinti ir jomis įdaryti išskobtus obuolius. Palikti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQclv1f5zZbM-PgRIo-4lFeHndu9vMticySWe2oyYtj716KQJ4nbAa-7dJPY4mD5frDkBOziAbQbM0EI0i2wJQMLZmYVvyRtTFhUC6FHrzDNiUq9ZWPsmBPb8d5DQbpjLrvHD-zQCPb0M/s400/03.jpg)
Katinimo inde sudėti laužytą gabaliukais šokoladą, sviestą, palikti kaisti iki šokoladas su sviestu pilnai išsilydys. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos purios masės, išplaktus trynius įmaišyti į išlydytą šokolado/sviesto masę - išmaišyti iki vientisumo. Tada suberti kepimo miltelius ir miltus - viską labai gerai permaišyti .
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki baltų standžių putų, ir labai delikačiai įmaišyti į šokoladinę masę.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( nebūtinai, jei kepimo skardos danga yra neprideganti ar pati kepimo forma yra silikoninė) .
Truputį paruoštos kekso masės paskirstyti ant kepimo skardos dugno , tada sustatyti razinomis įdarytus obuolius, tarpusavyje gerai suspaustus.
Ant obuolių ir šonuose sukrauti likusią tešlą.
Pastatyti kepti 35- 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 160° C -180° C karščio. Keksas yra iškepęs tada, kai patikrinus mediniu iešmeliu, jis yra sausas ( neaplipęs tešla) .
Palikti atvėsti, išimti iš kepimo formos, supjaustyti riekelėmis ir patiekti ragauti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2hJhfeRUjy62T1l2qBEcrCv_AoNkPHcTw1ilnUY3SH_xaVJWrzV-pctjKCC2mOmihxnaqGzq9elGFnEgiO8_h9XhobPS-QLbFsbTD4XOuSCoHCDSEcGyrtBCuFl3kvhHFRDwKvu5KWfg/s400/04.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_VdhyphenhyphensoWZyPUzgi4N2xW_lgfen22QEqfGsgML4c5rWJmn0kkiCgQz3Y8jQQgOX-vuXTLS7ISiSxzslUvjzs4tUONSDn_EdXqOxEe52oBZdw4A9gF7VumMlIosy1JkANYsfrRk7dBt-Lo/s400/05.jpg)
* aromatingas, įdomus pyragas, lyg su staigmena viduje
* manau, kad truputį jį perkepiau (sukrito obuoliai , ko neturėjo būti... ), tad kitą kartą kepsiu kiek trumpiau.
* pačią masę labai svarbu gerai išmaišyti su išplaktais baltymais
* razinas į obuolių vidų dėti kuo sausesnes (be skysčio)
* naudoti būtent saldžius obuolius , rūgštūs, mano, manymu, čia nelabai tinka...
Skanaus ;)
O man ir su sukritusiais obuoliais labai grazu; dar idomiau su tom tusciom erdvem! ir nuotrakukos labai grazios, kaip visada!
AtsakytiPanaikintiAušra, dėkui, nors pati gan kritiškai žiūriu į šio kekso foto ;)
AtsakytiPanaikinti