2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Juodojo šokolado kremas

šį kartą duoklė juodajam šokoladui.... praeito savaitgalio saldūs veikinėjimai :)

Šio kremo receptas iš ties labai paprastas :kažko stebuklingo nereikia, kad paruošti sodraus skonio šokoladinį kremą.

* 100 ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 100 gr juodojo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
* 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (romas+vanilės ankštys)

Į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir kaitinti nuolat maišant ant itin silpnos ugnies (arba įstatyti į vandens vonelę "bain-maire") iki šokoladas pilnai išsilydys.
Nukelti nuo ugnies įpilti vanilės ekstrakto - gerai permaišyti.
Gautą šokoladinę masę supilti į sandarų indą.
Laikyti šaltai ( šaldytuve).

Komentarai:

* Pilnai atvėsęs šis šokoladinis kremas yra švelnios kreminės konsistencijos.
* Galima ragauti su kokiais trapiais sausainiais, gardaus pyrago gabaliuku, patiekti prie ledų ar tiesiog mėgautis vienu su kava.
* Galima pagardinti pasirinktais priedais : lazdyno riešutų (arba kitų mėgiamų) pudra ar kokoso drožlėmis, sausainių trupinukais.


Skanaus ;)

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails